Manifestation i Kristianstad – känd aktivist på plats

Skåne Pig Save manifesterade i Kristianstad på måndagen. Av personerna på plats var Martin Smedjeback, som är en känd ickevålds- och djurrättsaktivist från Stockholm.

delningar

På måndagen kom djurrättsrörelsen Skåne Pig Save till Kristianstad för att manifestera utanför HK Scans slakteri. Enligt uppgifter till 24kristianstad.se ska det ha bildats lite köer trafiken vid Långebro i samband med manifestationen. Gruppen har varit där flera gånger tidigare med syftet att fotografera och dokumentera djurtransporterna.

Även denna gång tog de också med sig ett flertal plakat och ritade på gångbanan. På skyltarna stod det bland annat ”jag mördades här” med bild på en gris. Att visa sin närvaro är en viktig del av rörelsen.

– Vi manifesterar till stöd för djuren och ska göra det regelbundet utanför slakterier. Vårt budskap är att det är fel att döda djur. Konsumenterna behöver veta att man inte behöver ta livet av någon för att få mat i magen. Vi hoppas på en värld där man inte behöver döda djur, säger Martin Smedjeback, en känd aktivist hemmahörande i Stockholm som var på plats i Kristianstad.

Tror du att er manifestation får nån effekt? – Jag tror att den kan påverka, men det är inget som sker över en natt. Ifall man bara får en person att överväga att se över sina matvanor och bli uppmärksam på djurens rättigheter så är det en vinst, säger Martin Smedjeback.

PÅ HK Scan har de tidigare uppgett att djuren har det bra, som kommer till deras slakteri. De arbetar långsiktigt med att göra det bättre för dem både på gårdarna, i transporterna och på anläggningen i Kristianstad.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar