Magisk utställning intar museum

Snart öppnar utställningen Sim Sala Bim på Regionmuseet Kristianstad. Utställningen bjuder in besökarna till trollerikonstens magiska värld.

delningar

I utställningen Sim Sala Bim får besökarna kliva in i den magiska världen och bland annat lära sig om trollerikonstens bakgrund, med lokalförankring.

– Vad jag inte visste var att vi i Sverige och inte minst i vår del av Skåne har en lång tradition av trolleri och magi. I Bromölla fanns den mytomspunna affären Bernandos som har inspirerat framstående trollare över hela landet, bland annat Joe Labero, Carl-Einar Häckner och inte minst de tre som inviger utställningen, Marcus Persson, Malin Nilsson och Douglas Nordenbelt, säger Marie Schönhult, lokal projektledare för Sim Sala Bim i ett pressmeddelande.

Besökarna kommer att se klassiska trick, omtalade scenkonstnärer och obegripliga föremål. Möjligheten finns också att själv lära sig ett och annat trolleritrick. "Om du lovar att inte avslöja hemligheterna bakom tricken kan du själv få lära dig några småtrick att förtrolla dina nära, men det kräver att du övar, övar och övar", skriver Regionmuseet Kristianstad i ett pressmeddelande.

Utställningen öppnar den 1 juni och den 2 juni är det invigning dit Douglas Nordenbelt, Malin Nilsson och Marcus Persson. Utställningen är öppen till den 1 september.

Föreställningen är producerad av Upplands museum tillsammans med trollerikonstnärerna Per Eklund. Här visar han ett trolleritrick:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar