Laddar

EXTRA: Nu säljs de exklusiva lägenheterna på stranden

Till hösten kommer de exklusiva lägenheterna vid stranden att börja byggas. Nu är de till salu och flera är redan sålda.

delningar

Vid Hotel Åhus Seaside kommer det att byggas tio nya bostadsrätter alldeles vid stranden i Åhus. Det handlar om lägenheter mellan 98 och 101 kvadratmeter stora i ett helt unikt läge. Det är bara att gå rakt ut från dörren så är man på Täppetstranden. Nu är bostäderna till salu.

– Det är exklusiva lägenheter som alla har havsutsikt. Anledningen till att man får bygga så nära havet är att fastigheten är kopplad till hotellet. De kommer att äga lägenheten längst upp och hyra ut för exempelvis konferenser, säger Lena Fridlund Danielsson, mäklare på Mäklarhuset.

Ägarna av bostadsrätterna kommer också att kunna utnyttja en del av hotellets service. Det går exempelvis att betala för städhjälp eller att få hjälp att hyra ut sin lägenhet när man är bortrest.

Formen och färgerna på fyravåningshuset är noga utvalt. Arkitekten har bestämt sig för material som gör att byggnaden smälter ihop bra med sanden och tallarna.

Det temat syns även invändigt där ägarna får ett ljust träplankgolv som ska ge värme och gemytlighet. I köket kontrasterar det mot en svart granitbänkskiva.

 

 

Åhus Seaside bygger lägenheter vid havet. Foto: Henrik Nordell

 

Utgångspriset ligger på cirka fyra miljoner kronor, men det är knappast något som skrämmer köparna. Ett flertal av bostadsrätterna är det redan tecknade kontrakt för.

– Vi har sålt alla utom tre lägenheter. Det är många lokalt förankrade som köpt, från Åhus och Bromölla. Flera av dem är födda på 1940-, -50 och 60-talet, säger Lena Fridlund Danielsson.

Samtidigt med denna nyproduktion kommer hela området vid Täppetstranden att få en uppfräschning. Det ska byggas ett helt nytt badhotell och det gamla hotellet vid Åhus Seaside ska rivas. Dessutom ska det uppföras ännu fler bostäder alldeles i närheten.

– GBJ Bygg kommer att uppföra 18 hotellsviter och 24 bostadsrätter, de kommer vi att börja sälja i nästa vecka. Det kommer också att byggas lokaler för uthyrning, för relaxavdelning och restaurang. Det är positivt att det satsas så mycket i Åhus. Många vill bo nära vattnet, säger Lena Fridlund Danielsson.

 

 

Närmare stranden kommer man knappast. Foto: Henrik Nordell

Relaterade artiklar