Forward klar för KIK: ”Bra skridskoåkare”

Dagens andra värvning i hamn för Kristianstads IK.

Robert Rosén

Kl.15:55, 14 februari, 2018

Forward klar för KIK: ”Bra skridskoåkare”
Tony Pappila har kritat på för KIK, efter att ha lämnat Västervik. Foto: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Tidigare i dag meddelade Kristianstads IK att man gjort klart med Jonas Arntzen, 20, som lånas in från Leksand. Nu bekräftar KIK att man även har skrivit kontrakt med Tony Pappila, 20, som närmast ansluter från Västervik.

– Det är en bra skridskoåkare som även har ett bra handledsskott. En ung kille som breddar vår trupp, säger sportchefen Joakim Johansson till Kristianstadsbladet.

LÄS MER: Ingen fortsättning för backen i KIK

Tony Pappila har den senaste tiden varit utlånad från Västervik till Lindlöven, för vilka han gjort 12 poäng på 23 matcher. Efter att ha brutit sitt kontrakt med Smålandsklubben har han nu kritat på för KIK.

För Kristianstadsbladet bekräftar sportchefen att forwarden är spelklar till kvällens möte med Vimmerby IK.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro – KIK

KIK vägrar förlora i Nybro: “Roligt att komma hit”

Drömsviten intakt – nu har KIK allt i egna händer inför söndagens rysare.

André Eriksson

Kl.21:55, 21 februari, 2018

KIK vägrar förlora i Nybro: “Roligt att komma hit”
Jubel i KIK efter ny seger. Foto: Faton Pasho

Text och bilder: Faton Pasho.

Tolv raka segrar i Nybro. Det hade Kristianstads IK inför onsdagens möte med Nybro Vikings. Efter 60 spelade minuter har gästerna förlängt den sviten när laget vann med 3-1.

– Det känns så klart bra, speciellt när vi vinner, säger backen Fredrik Lindblom direkt efter slutsignalen.

Hemmalaget Nybro Vikings bjöd på vinsten ikväll. I mitten på den första perioden chippade Kristianstads Herman Hansson ner pucken i offensiv zon. Målvakten Hugo Fagerblom missbedömde höjden och istället för att låta pucken gå över kassen så försökte han plocka ner den. Det slutade med att målvakten fumlade in pucken i egen kasse.

– Det var en dump som han lyckades fippla in där. Jag vet inte riktigt vad som hände. Sedan får de en fem mot trea som de lyckas göra mål på direkt och kvittera, säger Fredrik Lindblom och fortsätter.

– Jag lyckas sedan ta tillbaka ledningen genom att skjuta på en av deras spelare och in i mål. Så vi får två slumpmål kan man säga. Sedan var det bara att punkterar matchen i tom kasse. Det var en bra bortamatch från vår sida.

Trettonde raka vinsten mot Nybro på bortais – ni verkar trivas här?

– Det är så pass. Det är kul att komma hit. Det är en bra hall och bra publik. Man får en motivation gratis hit. Det är skillnad att komma till andra lag som har 70-80 personer på läktaren, då är det lite tuffare att ladda om. Vi trivs bra här helt enkelt, säger Lindblom.

Serieledande KIK har ett bra slagläge och allt i egna händer när Hudiksvall gästar laget på söndag. Ner till tvåan Huddinge återstår två poäng och dessutom har KIK 19 måls bättre målskillnad.

– Nä, det är bara att gilla läget. Vi har allt i egna händer och det har vi haft de senaste två-tre omgångarna så det ska bli skoj, avslutar han.

FaktaAllettan södra
Nybro Vikings–Kristianstads IK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Målen, KIK: Herman Hansson, Fredrik Lindblom, Daniel Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro Vikings - Kristianstads IK

KIK vill bygga vidare på fina sviten

Tre möten med Nybro har mynnat ut i tre segrar. Nu går KIK för fjärde raka. ”Det blir en tuff uppgift”, säger Mats Lusth.

Robert Rosén

Kl.06:59, 21 februari, 2018

KIK vill bygga vidare på fina sviten
Höstens möte i ishallen slutade med en 4-1-seger. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Två matcher återstår. Vid två vinster är Kristianstads IK klara för HockeyEttan-finalen – och möjlighet att slippa playoff-spel för att nå kvalserien.

– Det känns bra. Vi har allt i egna händer, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

LÄS MER: KIK ny serieledare – efter storkross

Innan en eventuell final står dock två matcher på schemat. Först ut? Nybro Vikings.

– Det blir en tuff uppgift. Det kommer det att bli. Men det är bara att gå ut och göra det, säger Lusth.

På vilket sätt kommer det att bli en tuff uppgift?
– Det är ett starkt hemmalag.

Smålänningarna har visat sig passa KIK bra under säsongen. I AllEttan segrade KIK med 4-1 borta och 4-1 hemma. Första mötet lagen emellan i HockeyEttan? Återigen upprepade historien sig. Även där blev det nämligen en 4-1-vinst för Kristianstad.

Den starka historiken mot Nybro är även Mats Lusth väl medveten om.

– Det vet jag också om. Men det som har hänt är historia. Det vinner vi ingenting på. Utan vi måste vara redo från början.

FaktaNybro Vikings - Kristianstads IK
När:
19:00
Var: Liljas Arena, Nybro
Läget i laget: Mikael Johansson missade matchen mot Väsby och beslut om hans medverkan tas på onsdagen. Amil Krupic, Jonas Halvarsson och Hampus Forsling är ännu inte återställda. Joakim Strandberg, Roger Ohlsson och Sonny Karlsson blir borta säsongen ut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK – Väsby

KIK ny serieledare – efter storkross

Kristianstads IK är ny serieledare i allettan södra.

André Eriksson

Kl.18:12, 18 februari, 2018

KIK ny serieledare – efter storkross
Kristianstads IK. Foto: BILDBYRÅN

Fiaskomatchen mot Huddinge förra lördagen – där KIK tappade 5–0-ledning till förlust med 5–6 – verkar ha tänt laget ordentligt.

Sedan dess har Kristianstads IK radat upp tre raka segrar i allettan.

Den senaste kom på söndagseftermiddagen hemma mot bottenlaget Väsby och slutade hela 8–2 till KIK inför 962 åskådare i Kristianstads Ishall.

– Inför en sån här match finns det en risk att spelarna blir loja och tror att det ska gå för enkelt. Vi pratade om det under hela morgonen och påminde spelarna, säger KIK-tränaren Mats Lusth, som sedan också fick se en fokuserad och stabil insats av sitt lag.

– Klart godkänt. Helt klart, betygsatte Mats Lusth efteråt.

Nyförvärvet Tony Pappila från allsvenska Västervik följde upp den fina matchen mot HC Dalen med två nya mål mot Väsby – och nu har Pappila alltså gjort tre mål på sina tre första matcher för KIK.

Mats Lusth gillar vad han ser hos sina nyförvärv.

– (Christoffer) Rasch berömde jag förra matchen och det gör jag i dag med. Ett jäkligt bra spelsinne och stabil med pucken. (Tony) Pappila kommer mer och mer och är lite lurig och lite avig med ett snabbt skott. Khalid (Ibrahim) behöver lite fler matcher, han ser lite tveksam ut och måste våga släppa loss mer, säger Mats Lusth.

Segern betyder att Kristianstads IK är ny serieledare i allettan södra. Ner till tabelltvåan Huddinge återstår två poäng. Nästa match är borta mot Nybro på onsdag.

FaktaAllettan södra
Kristianstads IK–Väsby IK 8–2 (2–1, 4–0, 2–1)
Målen, KIK: Tony Pappila 2, Malte Sjögren 2, William Wikman, Fredrik Hansson, Christoffer Lindholm, Khalid Ibrahim.
Publik: 962.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - Väsby IK

KIK-backen: ”Väsby ska vi slå”

Efter poängsuccén siktar KIK-backen mot seriesegern. ”Väsby ska vi slå. Vi ska slå alla lag enligt oss själva”, säger han.

Robert Rosén

Kl.06:43, 18 februari, 2018

KIK-backen: ”Väsby ska vi slå”
Fredrik Lindblom var poängkung i den senaste matchen. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Efter vinsterna mot Vimmerby och Dalen gör Kristianstads IK nu sin tredje match för veckan. Bottenlaget Väsby står på schemat – för ett KIK som jagar serieledningen.

– Jag tycker det är kul bara. Det blir inte så jobbiga träningar, så det är skönt. Det är roligare att spela matcher än att träna. Så det är bara bra, säger KIK-backen Fredrik Lindblom om det tuffa matchandet.

LÄS MER: Målexplosion i andra förde KIK till segern

Att 28-åringen verkar trivas med det täta spelschemat märks. Efter att ha stått för 15 poäng på sina 36 första matcher under säsongen återfanns Lindblom i poängprotokollet gång efter gång, i den senaste matchen mot Dalen.

Backen noterades till slut för ett mål och tre assist när KIK vann med 7-3.

– Det är väl kul att de trillar in. Men så länge det är stabilt bakåt är jag nöjd. Men det är alltid kul att göra poäng, säger han ödmjukt.

Samtidigt som KIK segrade mot Dalen i fredags förlorade serieledande Huddinge mot Vimmerby. Med en match mindre befinner sig KIK bara ett poäng bakom Huddinge – när AllEttan går in på sluttampen.

– Nu har vi allt i egna händer, så nu är det fan upp till bevis. Vi satsar väl på att gå rent och vinna serien, så vi får spela finalen där. Det är väl målsättningen.

Hur ser du på avslutningen?
– Det är en tuff avslutning. Absolut. Nybro borta är alltid svår. Hudiksvall är Hudiksvall, de har ett bra lag på pappret. Så det gäller att vi är med.

Och Väsby då?
– Det är också ett bra lag. Alla lag i AllEttan är bra. Väsby ska vi slå. Vi ska slå alla lag enligt oss själva, men vi vet ju själva att om vi går ner 5-10 procent har vi problem med alla lag. Så det gäller att vi verkligen är med från start och kör på.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - HC Dalen

Lusth: ”Rasch imponerar jättemycket”

Mats Lusth var nöjd med sitt nyförvärv.

Robert Rosén

Kl.07:00, 17 februari, 2018

Lusth: ”Rasch imponerar jättemycket”
Christoffer Rasch anslöt från Tyringe i torsdags. Foto: Robert Rosén.

När Kristianstads IK besegrade HC Dalen med 7-3 fick KIK-publiken stifta bekantskap med tre nya förmågor. Nyförvärven Christoffer Rasch, Khalid Ibrahim och Tony Pappila debuterade alla i segern.

– Det var riktigt kul. Jag tycker vi gör det bra, framförallt i de sista tio av andra. Då var vi riktigt, riktigt bra. Det var grymt kul, säger Christoffer Rasch om debuten.

LÄS MER: Målexplosion i andra förde KIK till segern

Just Rasch var också den som stack ut mest enligt Mats Lusth.

– Rasch imponerar jättemycket. Han är den som jag tycker imponerar mest, sa Lusth på presskonferensen gällande nyförvärven.

Norrmannen själv var också nöjd med debuten.

– Det var lite nervöst i början där. De första tre-fyra bytena. Då var var det lite nervöst. Sen kom man in i det rätt bra, säger 24-åringen.

Hur var det att kliva in direkt i förstakedjan?
– Jag pratade väldigt mycket med Acke Ringström. Han gav tips till mig hela tiden. Han tog hand om mig på ett bra sätt. Så det var inte så svårt när vi pratade hela tiden. Sen fick jag lite tips från Peter Rooth med.

Medan Tony Pappila varit utlånad från Västervik till Lindlöven anslöt Christoffer Rasch och Khalid Ibrahim från Tyringe. Efter att ha säkrat Tyringe-kontraktet i HockeyEttan i onsdags är de nu på allsvensk jakt med KIK.

– Skitkul. Jättekul, alltså. Man märker att allt är väldigt professionellt här med allt runtomkring och det är väldigt bra spelare. Så det känns bra, verkligen, avslutar Rasch.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng