KLART: KIK hämtar målvakt från Tyringe | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

KLART: KIK hämtar målvakt från Tyringe

KIK har gjort klart med en ny målvakt.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:33, 13 december, 2017

KLART: KIK hämtar målvakt från Tyringe
Foto: Jesper Hallberg

Kristianstads IK fick bege sig ut på målvaktsjakt efter att Joakim Strandberg drabbats av en skada i sin höft. Nu är det klart vem som backar upp Joel Gistedt den kommande tiden. Det blir Oliver Tornerefelt – närmast från Tyringe.

– En talangfull målvakt som vi vill titta vidare på och det är en bra möjlighet att göra det nu. Jag har hört mycket gott om honom från olika håll. Och nu är det ett perfekt tillfälle att komma till oss, säger KIK:s sportchef Joakim Johansson till 24Kristianstad.se.

LÄS MER: SKADESMÄLLEN: ”Missar hela allettan”

18-årige Tornerefelt kommer att backa upp KIK tillsvidare och finns med i laget i kvällens derby mot Tyringe.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - Väsby IK

KIK-backen: ”Väsby ska vi slå”

Efter poängsuccén siktar KIK-backen mot seriesegern. ”Väsby ska vi slå. Vi ska slå alla lag enligt oss själva”, säger han.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:43, 18 februari, 2018

KIK-backen: ”Väsby ska vi slå”
Fredrik Lindblom var poängkung i den senaste matchen. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Efter vinsterna mot Vimmerby och Dalen gör Kristianstads IK nu sin tredje match för veckan. Bottenlaget Väsby står på schemat – för ett KIK som jagar serieledningen.

– Jag tycker det är kul bara. Det blir inte så jobbiga träningar, så det är skönt. Det är roligare att spela matcher än att träna. Så det är bara bra, säger KIK-backen Fredrik Lindblom om det tuffa matchandet.

LÄS MER: Målexplosion i andra förde KIK till segern

Att 28-åringen verkar trivas med det täta spelschemat märks. Efter att ha stått för 15 poäng på sina 36 första matcher under säsongen återfanns Lindblom i poängprotokollet gång efter gång, i den senaste matchen mot Dalen.

Backen noterades till slut för ett mål och tre assist när KIK vann med 7-3.

– Det är väl kul att de trillar in. Men så länge det är stabilt bakåt är jag nöjd. Men det är alltid kul att göra poäng, säger han ödmjukt.

Samtidigt som KIK segrade mot Dalen i fredags förlorade serieledande Huddinge mot Vimmerby. Med en match mindre befinner sig KIK bara ett poäng bakom Huddinge – när AllEttan går in på sluttampen.

– Nu har vi allt i egna händer, så nu är det fan upp till bevis. Vi satsar väl på att gå rent och vinna serien, så vi får spela finalen där. Det är väl målsättningen.

Hur ser du på avslutningen?
– Det är en tuff avslutning. Absolut. Nybro borta är alltid svår. Hudiksvall är Hudiksvall, de har ett bra lag på pappret. Så det gäller att vi är med.

Och Väsby då?
– Det är också ett bra lag. Alla lag i AllEttan är bra. Väsby ska vi slå. Vi ska slå alla lag enligt oss själva, men vi vet ju själva att om vi går ner 5-10 procent har vi problem med alla lag. Så det gäller att vi verkligen är med från start och kör på.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - HC Dalen

Lusth: ”Rasch imponerar jättemycket”

Mats Lusth var nöjd med sitt nyförvärv.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:00, 17 februari, 2018

Lusth: ”Rasch imponerar jättemycket”
Christoffer Rasch anslöt från Tyringe i torsdags. Foto: Robert Rosén.

När Kristianstads IK besegrade HC Dalen med 7-3 fick KIK-publiken stifta bekantskap med tre nya förmågor. Nyförvärven Christoffer Rasch, Khalid Ibrahim och Tony Pappila debuterade alla i segern.

– Det var riktigt kul. Jag tycker vi gör det bra, framförallt i de sista tio av andra. Då var vi riktigt, riktigt bra. Det var grymt kul, säger Christoffer Rasch om debuten.

LÄS MER: Målexplosion i andra förde KIK till segern

Just Rasch var också den som stack ut mest enligt Mats Lusth.

– Rasch imponerar jättemycket. Han är den som jag tycker imponerar mest, sa Lusth på presskonferensen gällande nyförvärven.

Norrmannen själv var också nöjd med debuten.

– Det var lite nervöst i början där. De första tre-fyra bytena. Då var var det lite nervöst. Sen kom man in i det rätt bra, säger 24-åringen.

Hur var det att kliva in direkt i förstakedjan?
– Jag pratade väldigt mycket med Acke Ringström. Han gav tips till mig hela tiden. Han tog hand om mig på ett bra sätt. Så det var inte så svårt när vi pratade hela tiden. Sen fick jag lite tips från Peter Rooth med.

Medan Tony Pappila varit utlånad från Västervik till Lindlöven anslöt Christoffer Rasch och Khalid Ibrahim från Tyringe. Efter att ha säkrat Tyringe-kontraktet i HockeyEttan i onsdags är de nu på allsvensk jakt med KIK.

– Skitkul. Jättekul, alltså. Man märker att allt är väldigt professionellt här med allt runtomkring och det är väldigt bra spelare. Så det känns bra, verkligen, avslutar Rasch.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - HC Dalen

Målexplosion i andra förde KIK till segern

På sju minuter vände KIK 1-2 till 6-2 – och säkrade segern.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.21:08, 16 februari, 2018

Målexplosion i andra förde KIK till segern
Efter en imponerande andraperiod besegrade KIK Dalen. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Trots att gästande HC Dalen tog ledningen både en och två gånger i Kristianstads Ishall kunde Kristianstads IK avgå med en övertygande seger. Siffrorna skrevs till slut till 7-3 när KIK tog veckans andra trepoängare.

Efter att ha gått in till den första periodpausen med 1-1 och tidigt i andra släppt in 1-2 exploderade KIK så fullständigt. Inte ens 50 sekunder efter Dalens andra mål kvitterade nyförvärvet Tony Pappila till 2-2. Någonting som ledde till rena rama ketchupeffekten för hemmalaget.

LÄS MER: Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

– Det är frustrerande när vi har en gameplan men spelarna går ut och tror att vi ska spela lite djungelhockey. Jag och Per hade kunnat gå in i det tempot vi spelade i första perioden och dominerat, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

När halva den andra perioden var spelad hade KIK gått upp till 6-2, sedan man gjort fem mål på lite drygt sju minuter. Ett hemmalag på stort spelhumör slutade dock inte där. Innan den andra perioden var över hade även Simon Norberg hunnit skriva in sig i målprotokollet, genom att göra 7-2 och bli dagens sjunde och sista målskytt i Kristianstads IK.

– Jag vet inte vad som hände. Vi är fel över hela banan. Vi ligger på fel sida, vi gör inte det vi ska, vi tar inte puckarna. Jag kan hålla på och rabbla allting, säger Dalen-tränaren Per Gustafsson.

KIK-backen Fredrik Lindblom:

–  De får ett mål där lite halvbilligt tycker jag. Sen får vi ett lite halvturligt mål. Den studsar över deras back och så är det 2-2. Sen är vi starka där. När vi kommer igång lite mer är vi riktigt bra. Det var en andraperiod.

Vad är det som gör att det blir en sådan islossning för er?
– Jag vet inte om det är många som är lite halvspända eller vad det beror på. Men så fort vi får lite rullning på det så är vi riktigt bra och det vet vi om. Så det gäller bara att alla taggar till, så ska det nog bli riktigt bra det här.

Gästerna orkade därefter aldrig komma tillbaka, utan fick nöja sig med att putsa till siffrorna något i slutet. Då en 7-3-reducering kom med två och en halv minut kvar på klockan.

– Jag är nöjd med både andra och tredje, men det är jävligt konstigt att man måste gå upp lite i puls för att det ska börja fungera, säger Mats Lusth.

Samtidigt utspelade sig ett drama uppe i Huddinge, där serieledarna förlorade med 1-2 i toppmötet med Vimmerby. Någonting som innebär att KIK nu bara är ett poäng bakom Huddinge.

– Nu har vi det i egna händer. Det hade vi inte innan matchen. Så nu är det upp till oss själva, säger Lusth.

Nästa match för KIK väntar på söndag, då man tar emot Väsby.

FaktaAllEttan Södra
Kristianstads IK 7-3 HC Dalen
(1-1, 6-1, 0-1)
Målen: 02:33 0-1 Gustav Carlsson (Johan Larsson), 03:59 1-1 Mikael Johansson (Tobias Björklund), 22:10 1-2 Markus Näslund (Julius Selle Larsson & Timmie Persson), 22:59 2-2 Tony Pappila (Fredrik Lindblom), 24:04 3-2 Herman Hansson (Acke Ringström & Christopher Lindholm), 25:53 4-2 William Wikman (Fredrik Lindblom & Malte Sjögren), 27:50 5-2 Fredrik Lindblom (Fredrik Hansson & Johan Skinnars), 30:07 6-2 Fredrik Hansson (Måns Hansson & Fredrik Lindblom), 33:58 7-2 Simon Norberg (William Wikman & Marcus Sirén), 57:40 7-3 Julius Selle Larsson (Marcus Lundberg & Dennis Santesson)
Skottstatistik: 36-31 (8-11, 16-10 ,12-10)
Utvisningar: KIK: 2x3. DAL: 2x1.
Domare: André Hiljanen
Publik: 999, Kristianstads Ishall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - HC Dalen

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

"Fysiskt är jag inte oroligt, säger Mats Lusth", när KIK står inför intensivt spelschema.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.16:21, 16 februari, 2018

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny skadesmäll för KIK – operation väntar

Ännu en spelare ansluter till skadelistan. ”Han har röntgats i dag och ska opereras i morgon”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.17:29, 15 februari, 2018

Ny skadesmäll för KIK – operation väntar
Hampus Forsling är nästa spelare på den långa skadelistan. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Kristianstads IK har en välfylld skadelista. Nu ansluter även Hampus Forsling, 23, till sällskapet. Det var i slutet av segermatchen mot Vimmerby som forwarden fick matchens sista skott på handen.

Skottet tog så pass illa att en operation nu är att vänta för Forsling.

LÄS MER: KLART: KIK hämtar in Tyringe-back

– Det sista skottet i går, som gick på Forslings hand, gjorde att fingret blev brutet. Så han har röntgats i dag och ska opereras i morgon. Så det blir någon vecka han är borta, säger sportchefen Joakim Johansson, som inte vill spekulera i en någon mer precis skadeprognos.

Med bara timmar kvar till att transferfönstret bommar igen får Kristianstads IK nu åter bege sig ut på forwardsjakt, då man bara har 12 forwards tillgängliga i nuläget.

– Med de förutsättningarna och tunga skadorna vi haft – hjärnskakningar, axelskador och knäskador – har vi gjort det fantastiskt bra som ligger där vi gör. Därför vill vi gärna ge spelarna bra förutsättningar under den sista del av serien, och försöka hitta en extraforward eller extraback.

På forwardssidan har Kristianstads IK sedan tidigare Roger Ohlsson, 26, och Sonny Karlsson, 24, på skadelistan. Med största sannolikhet är säsongen över för dem bägge.

– Roger och Sonny kommer inte spela mer som det ser ut nu.

Det skadedrabbade laget får även klara sig utan Joakim Strandberg, 28, resten av säsongen medan Amil Krupic, 22, och Jonas Halvarsson, 24, ser ut att vara tillbaka om 10-14 dagar.

Tidigare i dag blev det dessutom klart att KIK får klara sig utan forwardsen Elias Edström, 22, och Tobias Törnkvist, 23, vilka återvänder till Troja/Ljungby efter en låneperiod.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng