”Vi måste få in minst en och helst fyra”

Ett skadedrabbat Kristianstads IK är på jakt efter forwardslån. ”Vi måste få in minst en och helst fyra”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:58, 9 september, 2017

”Vi måste få in minst en och helst fyra”
Mats Lusth och ”Jocke” Johansson är på jakt efter lån. Foto: Arkiv.

Seriepremiären kryper allt närmare för Kristianstads IK. Under fredagskvällen spelades den näst sista träningsmatchen – då Tyringe besegrades med 3-1. Det i en match där KIK hade hela fem spelare inlånade från Malmö Redhawks J20-lag.

– Nu är jag tacksam mot Malmö Redhawks som lånar ut, så att vi får ihop till fyra kedjor. Sen tror och hoppas jag att killarna tycker att det är kul att komma och spela matcher också. Sen är det ju inte optimalt för oss så nära seriestarten, Men det är den världen vi lever i så det är bara att vara förberedd och acceptera det, säger KIK-coachen Mats Lusth.

LÄS MER: Skadedrabbat KIK derbyvann: ”Klart godkänd insats”

Till den avslutande träningsmatchen mot Nybro Vikings lär dock ingen ur Redhawks-kvintetten Jens Nilsson, Oscar Eklind, Filip Lennström, Magnus Molge eller Oliver Olsson kunna medverka. Det samtidigt som skadeläget alltjämnt ser besvärligt ut för Kristianstads IK.

– Jag tror inte det ser så mycket ljusare ut just till den närmsta matchen mot Nybro. Och då har Malmös J20 match också. Så vi får väl se, säger Mats Lusth, varpå sportchef ”Jocke” Johansson bryter in.

– Så det är inte förstaalternativet vi tittar på, säger sportchefen och bekräftar att man har krokar ute på annat håll.

I dagsläget har KIK blott sju forwards friska. Då Malte Sjögren, Daniel Andersson och Sonny Karlsson kommer vara borta ett tag till, Viktor Holmkvist och Roger Ohlsson inväntar avstängningsbesked medan Johan Skinnars ser ut att kunna vara tillbaka mot Nybro.

Även om ”Jocke” Johansson inte utesluter att något av lånen från Malmö Redhawks återvänder, är han tydlig med att man först och främst letar efter andra lösningar.

– De börjar ju sitt seriespel. Så de får fokusera på det. Vi behöver få in lån som kan vara här nån vecka framåt. Eftersom av våra skador är det ingen som kommer tillbaka den närmsta tiden. Sen kan det hända att nån av Malmökillarna kanske kan vara aktuella, om det funkar för dem. Vi får se.

Till matchen mot Nybro på onsdag lär KIK – som det ser ut i dag – ha åtta forwards friska. Målsättningen tills dess är även att ha gjort klart med minst en ny spelare.

– Vi måste få in minst en och helst fyra. Får vi in en till har vi tre kedjor. Får vi in fyra kan vi spela fyra lines, säger ”Jocke” Johansson.

Kristianstads IK drar igång seriespelet den 17 september, då man möter Hanhals IF på bortaplan.

FaktaLäget på Kristianstads IK:s forwardssida:
Friska:
Christopher Lindholm, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Marcus Sirén, Mikael Johansson, Rasmus T Andersson och Simon Norberg.

Skadade: Daniel Andersson, Johan Skinnars (troligen tillbaka mot Nybro), Malte Sjögren och Sonny Karlsson.

Avstängda: Roger Ohlsson och Viktor Holmkvist.

I både Roger Ohlsson och Viktor Holmkvists fall är de avstängda i väntan på ett beslut från disciplinnämnden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skjutglada Vimmerbyare för tuffa för KIK

Jämnt inför sista men Vimmerby strået vassare än Kristianstad. "Vi kommer inte upp i nivå".

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.20:07, 18 november, 2017

Skjutglada Vimmerbyare för tuffa för KIK
Foto: Anders Bjurš / BILDBYRÅN

Krisianstad fick smaka på ett formtoppat Vimmerby och hade inte alls mycket att sätta emot på bortaplan. Hemmalaget sköt hela 46 skott och vann till slut med övertygande 4-1.

Vimmerby satte därmed stopp för KIK:s svit på fem raka segrar.

– Det är en tung förlust. Vi är besvikna på vårt spel i dag – vi kommer inte alls upp i nivå, säger lagkaptenen Johan Skinnars efter matchen.

Inför den tredje perioden levde matchen dock i allra högsta grad. KIK hade precis reducerat till 2-1 och var på gång. Men den spänningen dödade Vimmerby omgående genom att göra 3-1, tre minuter in i den sista perioden.

– Vi hade en bra chans efter andra och kände att vi hade grepp om matchen. Men de får ett olyckligt mål och då går luften ur oss lite, fortsätter Skinnars.

Matchen slutade till slut 4-1 och i med förlusten knappade Vimmerby in på Kristianstad, lagen står på lika många poäng (33) men KIK har klart bättre målskillnad.

– Varje match blir viktig  nu och vi får analysera den här matchen och komma igen. Vi behöver hitta en jämnare nivå, avslutar Skinnars.

TEXT: Viktor Andersson 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-produkten stannar i Pantern

KIK-fansen kan sluta drömma.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.17:17, 8 november, 2017

KIK-produkten stannar i Pantern
Dennis Svensson stannar i Pantern. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

KIK-fansen kan sluta drömma om en återkomst för Dennis Svensson. Han skrev under onsdagen på ett nytt kontrakt med IK Pantern i Hockeyallsvenskan.

– Dennis är även han en god tvåvägscenter, med stark skridskoåkning. Känner föreningen väl och hur vi vill spela. Bra kille.Vi är glada att han väljer att fortsätta hos oss, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren i ett pressmeddelande.

Dennis Svensson är därmed klar för sin tredje säsong i Panterntröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV-pucken

KIK-produkten vann TV-pucken: ”Aldrig varit så nervös”

Skåne tog hem titeln i klassiska turneringen. ”Från att vi gör 5-4 till slutsignalen... Jag tror aldrig jag varit så nervös i hela mitt liv”, säger KIK-produkten

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.06:45, 7 november, 2017

KIK-produkten vann TV-pucken: ”Aldrig varit så nervös”
Hugo Nilsson var en del av det Skånelag som vann TV-pucken. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

På söndagen segrade Skåne i klassiska TV-cupen, via en 5-4-seger i finalen mot Ångermanland. I det vinnande laget återfanns som bekant en lokal spelare – i 15-årige Hugo Nilsson.

– Man har inte fattat det riktigt än. Det är stort är det, säger Kristianstads IK-fostrade Hugo Nilsson när 24Kristianstad når honom på måndagseftermiddagen.

LÄS MER: Skåne vinnare av TV-pucken – för första gången på 28 år

Var det något du trodde på förhand?
– Jag visste ju att vi var ett bra gäng detta året och vi har haft kul hela vägen tillsammans. Så man trodde ju på det, men att det skulle bli sant visste man ju inte förrän signalen gick. Det var sjukt.

LÄS MER: Hugo Nilsson uttagen till TV-pucken

Vad tänkte du när slutsignalen gick?
– Från att vi gör 5-4 till slutsignalen… Jag tror aldrig jag varit så nervös i hela mitt liv. När slutsignalen väl går fattar man inte att det är på riktigt liksom.

Segern var Skånes tredje i TV-cupen – varav den första sedan 1989. Hugo Nilsson, som till vardags representerar Malmö Redhawks, väljer att lyfta fram tre faktorer som gjorde att Skåne gick hela vägen i år.

– Det är mycket det de snackade om på SVT. Att vår press gör det svårt för alla lag att komma någonstans, vi åker skridskor enormt mycket. Sen har vi Calle Clang längst bak i målet, som gör det väldigt bra i hela turneringen och har en stor del i detta. Och sen är vi effektiva framåt. Slår man samman de tre faktorerna blir det bra, summerar Nilsson.

LÄS MER: Skåne vann anrika turneringen

Hur stort är det egentligen? Att vinna TV-pucken?
– Jag skulle vilja säga att det är det största man kan vinna som 15-åring. Sen har man nog inte riktigt fattat hur stort det egentligen är – men det är väldigt stort att vinna det, så är det ju.

I finalen blev det ett mål för forwarden Hugo Nilsson, då han gjorde 3-1-målet i den första perioden.

FaktaSkånes väg till titeln:
Örebro län 0-6 Skåne (Gruppspel)
Skåne 3-1 Ångermanland (Gruppspel)
Västergötland 1-5 Skåne (Gruppspel)

Skåne 3-2 Värmland (Kvartsfinal)
Stockholm Syd 2-5 Skåne (Semifinal)
Ångermanland 4-5 Skåne (Final)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

IFK Kristianstad - HC Vardar

IFK-målvakten hoppas på stigande formkurva

Knäskadan hämmar inte längre Richard Kappelin – som hoppas att kunna förbättra sig än mer. ”Jag hoppas ju att jag ska kunna fortsätta och ha en stigande kurva”, säger målvakten.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:10, 5 november, 2017

IFK-målvakten hoppas på stigande formkurva
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

IFK Kristianstad räckte inte riktigt till hemma mot Vardar, då de regerande Champions League-mästarna kunde kontrollera tillställningen och vinna med 26-23. En som däremot imponerade i hemmalaget var Richard Kappelin, 34. Målvakten som anslöt till IFK Kristianstad inför säsongen stod för flera fina räddningar och prisades efteråt också som matchens lirare.

En stor anledning till den fina formen är att Kappelin nu är kvitt den knäskada han ådrog sig i inledningen av säsongen.

LÄS MER: Regerande mästarna numret för stort för IFK

– Jag har ju haft en period, lite oturligt i början på säsongen, där jag skadade knäet. Det var inte fullt allvarligt men där tappar man ju lite styrka i knäet. Så det kom lägligt nu i förra veckan när vi hade landslagsuppehåll.

– Då kunde jag träna upp det och få lite mer power och då kan jag också göra mig mer rättvisa mot de här lite bättre lagen, så jag hoppas att det ska fortsätta så här eller ännu bättre förhoppningsvis, förklarar Richard Kappelin.

Känner du att du är tillbaka i full form nu?
– Det finns ju hela tiden saker man vill förbättra, och i och med att vi förlorade matchen… Man vill ju vinna och man kan inte vara nöjd med en förlust. Jag vet ju att i de här matcherna är det väldigt avgörande att målvakten är bra, så jag måste upp på en väldigt hög nivå om vi ska kunna vinna de här matcherna.  Så jag hoppas ju att jag ska kunna fortsätta och ha en stigande kurva här.

För Richard Kappelin och hans IFK Kristianstad går Champions League-äventyret vidare om en vecka, då man tar emot polska Wisla Plock hemma i Kristianstad Arena.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

AVSLÖJAR: Poängback klar för KIK

Kristianstads IK förstärker med en ny back.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.10:48, 30 oktober, 2017

AVSLÖJAR: Poängback klar för KIK
KIK förstärker med Tobias Björklund. Foto: Jesper Hallberg/Arkiv.

Enligt uppgifter till 24Kristianstad.se har KIK gjort klart med en fin förstärkning. Det rör sig om backen Tobias Björklund, som närmast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Västerviks IK. Men för en dryg vecka sedan lämnade Björklund Västervik, då man kom överens om att bryta kontraktet med anledning av bristande speltid.

Förra säsongen gjorde 22-åringen stor succé i Hockeyettan. På 34 framträdanden för Mariestad BoIS stod nämligen backen för 39 poäng.

LÄS MER: Sportchefen: ”Det förs dialoger”

På måndagseftermiddagen registrerades Björklund i KIK-truppen. Men det är oklart om han kommer till spel i derbyt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng