”Vi måste få in minst en och helst fyra” | Nyheter i Kristianstad- 24 timmar om dygnet – Helt gratis

”Vi måste få in minst en och helst fyra”

Ett skadedrabbat Kristianstads IK är på jakt efter forwardslån. ”Vi måste få in minst en och helst fyra”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.08:58, 9 september, 2017

”Vi måste få in minst en och helst fyra”
Mats Lusth och ”Jocke” Johansson är på jakt efter lån. Foto: Arkiv.

Seriepremiären kryper allt närmare för Kristianstads IK. Under fredagskvällen spelades den näst sista träningsmatchen – då Tyringe besegrades med 3-1. Det i en match där KIK hade hela fem spelare inlånade från Malmö Redhawks J20-lag.

– Nu är jag tacksam mot Malmö Redhawks som lånar ut, så att vi får ihop till fyra kedjor. Sen tror och hoppas jag att killarna tycker att det är kul att komma och spela matcher också. Sen är det ju inte optimalt för oss så nära seriestarten, Men det är den världen vi lever i så det är bara att vara förberedd och acceptera det, säger KIK-coachen Mats Lusth.

LÄS MER: Skadedrabbat KIK derbyvann: ”Klart godkänd insats”

Till den avslutande träningsmatchen mot Nybro Vikings lär dock ingen ur Redhawks-kvintetten Jens Nilsson, Oscar Eklind, Filip Lennström, Magnus Molge eller Oliver Olsson kunna medverka. Det samtidigt som skadeläget alltjämnt ser besvärligt ut för Kristianstads IK.

– Jag tror inte det ser så mycket ljusare ut just till den närmsta matchen mot Nybro. Och då har Malmös J20 match också. Så vi får väl se, säger Mats Lusth, varpå sportchef ”Jocke” Johansson bryter in.

– Så det är inte förstaalternativet vi tittar på, säger sportchefen och bekräftar att man har krokar ute på annat håll.

I dagsläget har KIK blott sju forwards friska. Då Malte Sjögren, Daniel Andersson och Sonny Karlsson kommer vara borta ett tag till, Viktor Holmkvist och Roger Ohlsson inväntar avstängningsbesked medan Johan Skinnars ser ut att kunna vara tillbaka mot Nybro.

Även om ”Jocke” Johansson inte utesluter att något av lånen från Malmö Redhawks återvänder, är han tydlig med att man först och främst letar efter andra lösningar.

– De börjar ju sitt seriespel. Så de får fokusera på det. Vi behöver få in lån som kan vara här nån vecka framåt. Eftersom av våra skador är det ingen som kommer tillbaka den närmsta tiden. Sen kan det hända att nån av Malmökillarna kanske kan vara aktuella, om det funkar för dem. Vi får se.

Till matchen mot Nybro på onsdag lär KIK – som det ser ut i dag – ha åtta forwards friska. Målsättningen tills dess är även att ha gjort klart med minst en ny spelare.

– Vi måste få in minst en och helst fyra. Får vi in en till har vi tre kedjor. Får vi in fyra kan vi spela fyra lines, säger ”Jocke” Johansson.

Kristianstads IK drar igång seriespelet den 17 september, då man möter Hanhals IF på bortaplan.

FaktaLäget på Kristianstads IK:s forwardssida:
Friska:
Christopher Lindholm, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Marcus Sirén, Mikael Johansson, Rasmus T Andersson och Simon Norberg.

Skadade: Daniel Andersson, Johan Skinnars (troligen tillbaka mot Nybro), Malte Sjögren och Sonny Karlsson.

Avstängda: Roger Ohlsson och Viktor Holmkvist.

I både Roger Ohlsson och Viktor Holmkvists fall är de avstängda i väntan på ett beslut från disciplinnämnden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK – Väsby

KIK ny serieledare – efter storkross

Kristianstads IK är ny serieledare i allettan södra.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.18:12, 18 februari, 2018

KIK ny serieledare – efter storkross
Kristianstads IK. Foto: BILDBYRÅN

Fiaskomatchen mot Huddinge förra lördagen – där KIK tappade 5–0-ledning till förlust med 5–6 – verkar ha tänt laget ordentligt.

Sedan dess har Kristianstads IK radat upp tre raka segrar i allettan.

Den senaste kom på söndagseftermiddagen hemma mot bottenlaget Väsby och slutade hela 8–2 till KIK inför 962 åskådare i Kristianstads Ishall.

– Inför en sån här match finns det en risk att spelarna blir loja och tror att det ska gå för enkelt. Vi pratade om det under hela morgonen och påminde spelarna, säger KIK-tränaren Mats Lusth, som sedan också fick se en fokuserad och stabil insats av sitt lag.

– Klart godkänt. Helt klart, betygsatte Mats Lusth efteråt.

Nyförvärvet Tony Pappila från allsvenska Västervik följde upp den fina matchen mot HC Dalen med två nya mål mot Väsby – och nu har Pappila alltså gjort tre mål på sina tre första matcher för KIK.

Mats Lusth gillar vad han ser hos sina nyförvärv.

– (Christoffer) Rasch berömde jag förra matchen och det gör jag i dag med. Ett jäkligt bra spelsinne och stabil med pucken. (Tony) Pappila kommer mer och mer och är lite lurig och lite avig med ett snabbt skott. Khalid (Ibrahim) behöver lite fler matcher, han ser lite tveksam ut och måste våga släppa loss mer, säger Mats Lusth.

Segern betyder att Kristianstads IK är ny serieledare i allettan södra. Ner till tabelltvåan Huddinge återstår två poäng. Nästa match är borta mot Nybro på onsdag.

FaktaAllettan södra
Kristianstads IK–Väsby IK 8–2 (2–1, 4–0, 2–1)
Målen, KIK: Tony Pappila 2, Malte Sjögren 2, William Wikman, Fredrik Hansson, Christoffer Lindholm, Khalid Ibrahim.
Publik: 962.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK - HC Dalen

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven

"Fysiskt är jag inte oroligt, säger Mats Lusth", när KIK står inför intensivt spelschema.

Viktor Andersson

Viktor Andersson

Kl.16:21, 16 februari, 2018

Intensivt spelschema – då är enda farhågan nyförvärven
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Det börjar närma sig slutet av Allettan och som serietvåa har Kristianstads IK all anledning att gå in i de avslutande omgångarna med högt huvud.

Inom loppet av fem dagar ska KIK spela tre av de återstående fyra matcherna. Först ut är fredagens match mot Dalen på hemmaplan.

– Det ska bli kul att spela matcher. Det gäller att vi har fokus på våra saker och inte gör det halvhjärtat. Gör vi rätt saker har vi stor chans att vinna alla matcher, säger KIK:s tränare Mats Lusth.

Till matcherna är de båda nyförvärven, forwarden Tony Pappila från Västervik och 17-årige talangen Jacob Bondesson från Rögle klara för spel.

– Den ena är en spelskicklig back (Bondesson) och den andra en rivig forward med fart och intensitet. De kan behöva lite tid att växa in i det och anpassa sig men båda har bra förutsättningar för att lyckas, säger Mats Lusth.

Tre matcher på fem dagar för er nu, hur har ni förberett er för det?
– Vi har gjort det bra förut under intensivt spelschema så det är jag inte orolig för. Det enda som kan störa är väl att våra nya spelare ska slussas in i spelsystemet, menar Lusth.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Svensson om SHL-flytten: ”Gått hyfsat snabbt”

Mindre än två år efter att han spelade i Kristianstads IK väntar spel i SHL. ”Det har väl gått hyfsat snabbt”, säger Dennis Svensson.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.07:19, 14 februari, 2018

Svensson om SHL-flytten: ”Gått hyfsat snabbt”
Dennis Svensson lämnar Pantern för Karlskrona. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

På tisdagsförmiddagen kom beskedet att Kristianstads IK-produkten Dennis Svensson, 25, lämnar HockeyAllsvenskan och IK Pantern för SHL och Karlskrona HK.

Centern har kritat på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut för SHL-klubben.

LÄS MER: KIK-produkten klar för SHL-klubb

– Det känns jättekul. Det gör det. Det ska bli kul, säger Dennis Svensson när 24Kristianstad når honom.

För två år sen var du i KIK. Var det något du kunde tänka dig då? Att du skulle spela i SHL nu.
– Nej, det var det väl inte direkt. Faktiskt. Utan det har väl gått hyfsat snabbt. Två år. Så det är inget man tänkt på. Man har tänkt att man tar ett steg i taget och det tycker jag ändå jag gjort.

Du känner dig redo för SHL nu?
– Ja, det tycker jag att jag gör.

Sedan Dennis Svensson lämnade Kristianstad efter säsongen 2015/2016 har det blivit 48 poäng på 96 matcher med IK Pantern. Men medan Pantern befinner sig i toppstriden av HockeyAllsvenskan blir det nu istället en kamp för överlevnad, för Dennis Svenssons del.

Karlskrona är nämligen alltjämnt jumbo i SHL, med sex poäng upp till säker mark när sju omgångar återstår.

– Jag har väl inte jättebra koll. Utan jag vet att de ligger i botten och att Calle (Persson) spelar där. Annars har jag sett lite matcher på tv bara och har ganska dålig koll faktiskt, säger den på Helgedal uppvuxne Svensson.

Du var inne på att KHK ligger i botten. Hur blir det att komma in i den situationen?
– För mig själv och för Pantern har det ju gått bra. Så jag hoppas kunna komma in med en positiv känsla och kunna överföra den, nu när det gått lite tungt. Jag hoppas komma in med glädje. Att de ligger i botten är inget jag tänker på.

Vad hoppas du kunna bidra med i KHK?
– Det är väl farten. Jag ska försöka göra ett bra jobb i 60 minuter och kämpa för laget. Ge 100 procent och hjälpa laget till vinster.

FaktaNordostskåningar i SHL 17/18:
Namn, Ålder, Klubb (Moderlubb)
Axel Wemmenborn, 25, IF Malmö Redhawks (Kristianstads IK)
Carl Persson, 22, Karlskrona HK (Kristianstads IK)
Dennis Svensson, 25, Karlskrona HK (Kristianstads IK)
Jakob Bondesson, 17, Rögle BK (Tyringe SoSS)
Joel Persson, 23, Växjö Lakers HC (Osby IK)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KIK-produkten klar för SHL-klubb

Kristianstads IK-produkten tar steget till SHL. ”Han kommer tillföra fart och energi i laget”, säger sportchefen.

Robert Rosén

Robert Rosén

Kl.10:29, 13 februari, 2018

KIK-produkten klar för SHL-klubb
Dennis Svensson är klar för Karlskrona. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

SHL-jumbon Karlskrona HK förstärker truppen med Dennis Svensson, 25, från IK Pantern. Centern fick sin hockeyfostran i Kristianstads IK och har gjort fyra säsonger i Hockeyettan med KIK, varav den senaste 15/16.

Under den pågående säsongen har Dennis Svensson gjort 21 poäng på 44 matcher för IK Pantern i HockeyAllsvenskan, och även hunnit med ett gästspel i Malmö Redhawks i CHL.

LÄS MER: KIK-produkten stannar i Pantern

Nu ersätter så KIK-produken Per Ledin, 39, i Karlskrona.

– Det är en bra kille som vi ha haft ögonen på ett tag. Nu lämnade Ledin igår och då tog vi möjligheten att få hit Dennis. Det är en spelare med hög moral och som går in och kör varje dag. Han kommer tillföra fart och energi i laget, säger Patric Larsson, sportchef i Karlskrona HK, i ett pressmeddelande.

I Karlskrona blir Dennis Svensson klubbkamrat med en annan KIK-produkt, i form av Calle Persson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kristianstads IK – Huddinge

Mardrömsmatch för KIK – rasade ihop fullständigt

Bisarra scener i Kristianstads Ishall när KIK åkte på galen vändning.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.18:26, 10 februari, 2018

Mardrömsmatch för KIK – rasade ihop fullständigt
Foto: BILDBYRÅN

Upp som en sol – ner som en pannkaka.

Himmel blandades med helvete när Kristianstads IK tog emot Huddinge i en riktig seriefinal inför 1144 åskådare i Kristianstads Ishall.

Det började bra för KIK. Oerhört bra.

Efter första perioden ledde laget med 5–0 efter en galen målkavalkad. KIK såg stundtals ostoppbart ut och där och då trodde nog de flesta att resten av matchen skulle bli en enda transportsträcka.

Men så blev det inte.

I den andra perioden släppte KIK nämligen in fem mål och tappade 5–0-ledningen till ställningen 5–5 inför den tredje perioden.

Och det skulle bli värre. I slutskedet av matchen gjorde Huddinge även 5–6 – och KIK var ett slaget lag. Bisarra scener i Kristianstads Ishall denna lördagseftermiddag, och en jobbig förlust för Kristianstad.

 

FaktaAllettan södra
Kristianstads IK–Huddinge IK 5–6 (5–0, 0–5, 0–1)
Målen, KIK: 1–0 William Wikman, 2–0 Simon Norberg, 3–0 Daniel Andersson, 4–0 Acke Ringström, 5–0 Daniel Andersson, 5–1 Alexander Anderberg, 5–2 Filip Lissäng, 5–3 Björn Jonasson, 5–4 Mathias Franzén, 5–5 Robin Sjörén, 5–6 Alexander Anderberg.
Publik: 1144 åskådare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng