Vad händer i Kristianstad 2023?

Vad händer i Kristianstad just nu? Denna fråga har säkert slagit dig om du bosatt i staden eller planerar att besöka den under året. Kristianstad, en stad rik på historia och kultur, har alltid något spännande att erbjuda.

Oavsett om du är här för dagen, helgen eller en längre tid, finns det en uppsjö av aktiviteter och händelser att utforska. Så, låt oss ta en titt på vad som just nu sker i denna charmiga skånska pärla och vad som står på agendan för den kommande tiden.

Många evenemang kvar att njuta av

Året 2023 i Kristianstad har varit fyllt med spännande händelser, och det är långt ifrån över ännu. Oavsett om du är intresserad av kultur, musik, eller bara vill uppleva den pulserande atmosfären i staden, finns det något för alla att uppskatta.

Evenemang i september

September är en månad då Kristianstad brister ut i full blomstring med en mängd olika aktiviteter och evenemang som kommer att förgylla din tid här. Här är några höjdpunkter att se fram emot under september:

2 september – Skördefest Kristianstad, Kristianstads Kommun

8-9 september – Kristianstad Bokfestival

12 september – ”Guds bästa barn,” Kulturkvarteret

16 september – ”Sånger till friheten,” en hyllning till Björn Afzelius, Kulturkvarteret

23 september – ”Anna Koka 5 Ägg Jag är värd I Huset,” Kulturkvarteret

23 september – Premiär, ”My Fair Lady,” Kristianstads teater

26 september – Patrik Ekwall, Kristianstads teater

30 september – Långlördag, tema Mat, Kristianstad City

30 september – ”Mina Sinnes Fulla Bruk med Anders Jansson,” Kulturkvarteret

Evenemang i oktober

Oktober är fylld med en härlig blandning av musik, humor, och kulturella upplevelser i Kristianstad. Här är några av höjdpunkterna som du inte vill missa under den kommande månaden:

6 oktober – Creedence Tribute, Cosmos Factory Tour, Kulturkvarteret

7 oktober – Fröken Elvis & Giganterna, Kulturkvarteret

11 oktober – ”Mamma Ljuger!” Kulturkvarteret

12 oktober – ”A tribute to Jerry Williams,” Kulturkvarteret

20 oktober – Medlemsmöte Handelsföreningen 120 år

21 oktober – ”Hits & Historier,” Kulturkvarteret

21 – 28 oktober – Novemberlov

24 oktober – Stephen McCarthy och Carla Olson, Kulturkvarteret

24 oktober – Per Holknekt, Kristianstads teater

28 oktober – Långlördag, tema Halloween & Höst, Kristianstad City

Evenemang i november

November kommer med en kort men imponerande uppställning av musikaliska och shoppingupplevelser i Kristianstad. Här är dessa höjdpunkter.

4 november – Lars Winnerbäck, Kristianstad Arena

5 november – Vikingarna med Christer Sjögren, Kristianstad Arena

18 november – Lasse Stefanz, ”Så har du aldrig sett dem förut,” Kristianstad Arena

24 november – Black Friday

25 november – ”En vinterkväll med Peter Jöback,” Kristianstad Arena

Evenemang i december

December i Kristianstad är en månad som sprakar av julglädje och festlig atmosfär. Här är några höjdpunkter att se fram emot under den mest magiska tiden på året:

3 december – Julmarknad & Julskyltning, Kristianstad City

9 december – Tomterace / Jullördag

10 december – ”Babblarna Andra Musikalen,” Kulturkvarteret

14 december – ”Tomten & bocken rider igen,” Måns Zelmerlöw och Per Andersson, Kristianstad Arena

16 december – Jullördag

17 december – Adventsevent

24 december – Julinblås på Stora Torg

Vad händer i Kristianstad idag?

I Kristianstad är möjligheterna nästan oändliga när det kommer till saker att göra och uppleva. Oavsett vilken dag det är, finns det alltid spännande aktiviteter och händelser att utforska. Här kan du promenera längs de vackra kanalerna i centrum, besöka konsthallar och museer för en dos av kultur, eller njuta av stadens gastronomiska scen med restauranger som erbjuder lokala och internationella smaker.

Kristianstad är också känd för sin närhet till naturen, och det finns många möjligheter att njuta av utomhusaktiviteter. Du kan ta en cykeltur längs stadens väl underhållna cykelvägar, besöka naturreservatet Vattenriket för fågelskådning och naturupplevelser eller bara koppla av i någon av stadens vackra parker.

För den som söker nöje på kvällen har Kristianstad ett levande nattliv med barer, pubar och klubbar som erbjuder live-musik och underhållning.

Vad händer i Kristianstad i helgen?

Helgen i Kristianstad är fylld med aktiviteter som passar alla smaker och åldrar. Oavsett om du föredrar kultur, sport, eller bara vill njuta av en avkopplande tid med familj och vänner, finns det något för alla att uppleva. Här är några av de evenemang och möjligheter som du kan se fram emot under helgen:

Om du är intresserad av kultur, kan du besöka något av stadens konstgallerier, teatrar eller museer. Kristianstads konsthall erbjuder ofta spännande utställningar av både lokala och internationella konstnärer. På Kristianstad Teater kan du njuta av teaterföreställningar och musikuppträdanden.

För de sportintresserade finns det möjlighet att heja på det lokala fotbollslaget Kristianstad FC eller delta i någon av stadens sportevenemang och turneringar som äger rum under helgen. Cykling, löpning och andra utomhusaktiviteter är också populära bland invånarna och besökarna.

På kvällen har Kristianstad ett pulserande nattliv med många barer, klubbar och restauranger som erbjuder live-musik och andra underhållningsalternativ. Det är en utmärkt tid att träffa lokalbefolkningen och uppleva stadens atmosfär på kvällen.

Om du föredrar att vara utomhus, kan du utforska Kristianstads vackra natur. Besök Vattenriket, ett unikt naturreservat som är hem för många olika fågelarter och andra djur. Här kan du njuta av promenader längs stigar och kanaler och få en inblick i områdets rika biologiska mångfald.

Kristianstad är också känt för att arrangera olika evenemang under helgerna, såsom marknader, festivaler och konserter. Håll koll på stadens evenemangskalender för att se vilka specifika aktiviteter som är planerade för den kommande helgen.