Tobaksfritt snus är ett hälsosamt alternativ till cigaretter och vanligt snus 

Tobaksfritt snus har verkligen ökat i popularitet under de senaste åren och detta produktsegment har vuxit sig väldigt stort i Sverige. Detta har naturligtvis återspeglats i ökad försäljning av dessa typer av produkter och att företagen hela tiden kommer med nya produkter och smaker.

Anledningen till varför så pass många har börjat att snusa tobaksfritt snus, som t.ex. Volt snus, är för att det är ett hälsosammare alternativ till cigaretter och vanligt snus. Du får inte i dig några av de skadliga kemikalier som du skulle få genom att röka tobak, och det finns inte heller någon tobak i snuset om du snusar produkter som Volt snus och detta är naturligtvis jättebra. Att vi nämner just Volt som ett exempel beror på att de är ett väldigt populärt varumärken inom detta segment.

Det finns de skeptiker som menar på att tobaksfritt snus som Volt är lika dåligt som att röka eller snusa vanligt snus, men detta är helt enkelt inte sant. Vi kommer här nedanför kolla närmare på de fördelar som finns med att snusa tobaksfritt snus, jämfört med att röka cigaretter eller snusa vanligt snus.

Snus som exempelvis Volt innehåller ingen tobak 

Till skillnad från cigaretter och vanligt snus, så innehåller tobaksfritt snus alltså ingen tobak. Detta är såklart en stor hälsofördel för alla som väljer att snusa denna typ av snus i stället för att röka cigaretter eller vanligt snus. Just detta faktum har gjort att Volt snus blivit väldigt populärt bland många i vårt avlånga land.

Tobak är känt för att vara extremt skadligt för din hälsa och är huvudorsaken till många sjukdomar som t.ex. cancer. Så genom att undvika tobak helt och hållet minskar du avsevärt dina risker för att utveckla allvarliga hälsoproblem i framtiden. Istället för tobak så innehåller tobaksfritt snus växtfibrer som efterliknar tobakens konsistens. Dessa växtfibrer smaksätts sedan med naturliga aromer för att ge dem en god smak.

Det är mycket mindre skadligt än cigaretter 

Cigaretter innehåller tusentals skadliga kemikalier, varav många är kända för att orsaka cancer. Det är dessa skadliga kemikalier som i synnerhet gör cigaretter så farliga för din hälsa, inte nikotinet.

Rökning är även väldigt skadligt på grund av hur den påverkar dina lungor. När du andas in cigarettrök irriterar och skadar det dina lungor, vilket kan leda till allvarliga luftvägsproblem i framtiden.

Att snusa ses i allmänhet som betydligt mer hälsosamt än att röka, och eftersom att tobaksfritt snus är mer hälsosamt än vanligt snus så är det inte särskilt svårt att konstatera att Volt och andra typer av tobaksfritt snus är betydligt hälsosammare än att röka cigaretter.

Var kan man köpa Volt snus?

Så med alla dessa hälsofördelar i åtanke, var kan man köpa Volt snus eller andra produkter inom segmentet tobaksfritt snus? Ja, nästan överallt egentligen. Tobaksfritt är så pass populärt idag att det nästan alltid finns i sortimentet hos de butiker som har tillstånd att sälja snus. 

Svenskar fördrar i allmänhet att handla sitt snus i fysisk butik, men faktum är att man under de senaste åren kunnat se en ökad trend när det kommer till svenskar som köper sitt snus på nätet, och det finns faktiskt många fördelar med att just handla snus online.

Men kom ihåg att du behöver vara minst 18 år gammal för att konsumera den här typen av produkter. Och om du har åldern inne och väljer att börja snus rekommenderar vi dig starkt att du håller dig på en måttlig nivå.