Lunch Kristianstad – bästa lunchrestauranger 2023

Välkommen till vår guide om lunch i Kristianstad, där vi kommer utforska stadens bästa lunchrestauranger och ge dig en översikt över de mest lockande matupplevelserna som staden har att erbjuda.

Oavsett om du är på jakt efter en snabb och smakrik lunch mitt i veckan, en trevlig helglunch att avnjuta i gott sällskap eller bara vill upptäcka dagens rätt Kristianstad har att erbjuda, så är denna artikel perfekt för dig.

Åhus Gästgivaregård

På Åhus Gästgivaregård är maten i centrum, och de har gjort det till sin uppgift att erbjuda det allra bästa för sina gäster. Köket har privilegiet att ha tillgång till några av de mest utsökta råvaror som Sverige har att erbjuda.

Vad som gör det ännu mer imponerande är att många av dessa råvaror kommer direkt från lokala leverantörer eller hämtas från deras eget trädgårdsland. Detta fokus på närproducerat och kvalitet garanterar att varje rätt som serveras är en smakexplosion som hyllar de lokala smakerna och säsongens bästa.

När du besöker Åhus Gästgivaregård kommer du snabbt att upptäcka att de inte bara är experter på mat utan också passionerade om dryck. Enligt restaurangen är ett gott vin en viktig del till en god middag. Därför har de alltid noggrant utvalda dryckesförslag som kompletterar deras noggrant sammansatta menyer. Oavsett om du är en vinälskare eller bara vill njuta av något uppfriskande att dricka, kommer deras kunniga personal att guida dig till det perfekta vinet för din måltid.

Ebisu Sushi

Ebisu Sushi levererar en enastående kvalitet och variation när det kommer till sushi. Här kan du förlora dig i en värld av smaker med sushi som spänner från klassiska nigiri och maki-rullar till kreativa specialrullar som kombinerar det bästa från det japanska köket med en modern twist. Oavsett om du gillar rå fisk eller föredrar vegetariska alternativ, kommer du att hitta något som tilltalar dig på Ebisu Sushi.

Men Ebisu Sushi erbjuder mer än bara sushi. För den som söker något annat än rå fisk och vill ha en varm måltid, erbjuder de även olika varmrätter, som till exempel saftiga kycklingspett. Det är perfekt för de dagar när man vill variera sig eller om man besöker restaurangen med sällskap som har olika smakpreferenser.

För familjer med barn har Ebisu Sushi också tänkt på det. Med två färdiga alternativ på barnmenyn, kan även de yngsta gästerna njuta av en smakfull och rolig måltid. Detta gör restaurangen till en perfekt destination för familjeutflykter där alla kan njuta av sin måltid.

Bella Luna

När det kommer till lunch på Bella Luna är det buffé som gäller. De erbjuder två olika alternativ  under lunchtiderna – en fräsch salladsbuffé med färskt focacciabröd. I denna lunch inkluderar också vatten, kaffe och en kaka, allt för ett rimligt pris. Det andra alternativet är en Tacobuffé med flera olika tillbehör.

För de som är på språng eller vill njuta av Bella Lunas lunch på en annan plats, erbjuder de också take-away.

Smaca

Smacas lunch är en sann höjdpunkt på vardagarna. De serverar smakfulla måltider som mättar. Restaurangens lunch har öppet från måndag till fredag mellan 11.30 och 14.00, vilket ger dig gott om tid att njuta av deras goda mat.

Lunchen på Smaca är alltid en överraskning, med en ”dagens lunch” som ändras varje dag. För de som föredrar en vegetarisk måltid finns det även det. Det vegetariska alternativet är dock den samma veckan ut, och ändras sedan när nästa vecka startar.

Men Smaca är inte bara en plats för vardagslyx – de har också en helglunch som du inte vill missa.

Arenarestaurangen

I mitten av Kristianstad Arena ligger Arenarestaurangen, som snabbt har blivit ett populärt val, och det är inte svårt att förstå varför.

Med kapacitet att rymma upp till 420 gäster samtidigt, är Arenarestaurangen en av de mest välbesökta restaurangerna i Kristianstad. Oavsett om du är på jakt efter en plats för en familjemiddag, affärslunch eller en trevlig stund med vänner, så har denna restaurang gott om plats för alla.

Det som verkligen utmärker Arenarestaurangen är deras generösa lunchbuffé. Varje vardag serverar de buffé av svensk husmanskost. Oavsett om du längtar efter klassiska favoriter eller vill prova något nytt, så kommer du att hitta något som tilltalar dig.

Brasseriet

I Kristianstad, närmare bestämt i Näsby industriområde, finner man lunchrestaurangen Brasseriet. Restaurangen är för de som söker en smak av svensk husmanskost, fisk, eller pasta, allt serverat i en inbjudande atmosfär som välkomnar alla gäster.

Brasseriet har gjort sig ett namn genom att erbjuda ”dagens lunch” som varierar mellan husmanskost, fisk och pasta. Oavsett om du är sugen på traditionell husmanskost som köttbullar med lingonsylt och potatismos, en fräsch fiskrätt, eller en smakfull pasta, så har Brasseriet något för dig.

Lunchen serveras varje vardag mellan kl. 11.00 och 14.00, vilket gör det till en perfekt plats för både tidiga lunchmöten och de som vill äta lite senare. Det är också ett utmärkt val för den som arbetar i närheten av Näsby industriområde och vill ha tillgång till god mat under arbetsdagen.

Restaurang Kvarnen

Restaurang Kvarnen är en restaurang som lagar svensk husmanskost med ett stark engagemang till att använda färska råvaror och alltid förnya sina rätter med en ”dagens lunch” som ändras varje dag. Restaurangen inkluderar även en generös salladsbuffé, dryck, kaffe och hembakat bröd på köpet.

Restaurang Kvarnen är en plats som förstår vikten av att använda de bästa råvarorna. Varje rätt är tillagad med omsorg och precision för att säkerställa att smaken är på topp.

Öppettiderna på Restaurang Kvarnen är bekväma för både tidiga och sena luncher. Du kan njuta av deras läckra luncher från måndag till torsdag mellan kl. 11.30 och 13.30, och på fredagar från kl. 11.30 till 13.00.

Steakhouse No.9

Steakhouse No. 9 är en restaurang som fokuserar på att servera rätter som är inspirerade av dessa lokala traditioner. Något som verkligen utmärker Steakhouse No. 9 är deras imponerande variation av lunchalternativ. Varje vardag, presenterar de fyra olika rätter på sin lunchmeny som skiljer sig varje dag. Detta innebär att oavsett om du besöker dem varje dag i veckan eller bara då och då, kommer du alltid att bli överraskad och få chansen att pröva något nytt.

Som namnet antyder, har Steakhouse No. 9 en särskild kompetens när det gäller kött. Många av deras rätter är köttbaserade, som är perfekt grillade för att göra även de mest kräsna köttälskarna nöjda. De erbjuder flera olika rätter gjorde på kött, som till exempel entrecote, hamburgare och pepparbiff.

För de som föredrar vegetariska alternativ, behöver du inte oroa dig. Steakhouse No. 9 är medvetna om varierade kostpreferenser och erbjuder ett vegetariskt alternativ varje dag. Detta gör att alla gäster kan njuta av den fantastiska atmosfären och smakupplevelsen oavsett deras kostval.

Café Yllan

Denna charmiga lunchrestaurang har snabbt blivit en favoritdestination för de som letar efter en lunch som inte bara smakar fantastiskt, utan också håller miljöaspekterna i åtanke.

Café Yllan är känd för sin ”dagens lunch” som är en ständigt förnyad och inspirerande meny. Varje vardag, mellan kl. 11.30 och 13.30, har du möjlighet att utforska nya måltider och njuta av en god lunchupplevelse. Utöver själva maten ingår även husets hembakta bröd, sallad, mineralvatten, kaffe och en liten kaka som pricken över i:et.

Café Yllan är tydliga med att de alltid använder svenskt kött och fågel, och dessutom endast MSC-märkts fisk. Detta gör de för att vara så miljövänliga som möjligt, men även för att kunna garantera deras gäster den bästa kvaliteten när de kommer till råvaror.

Fredholms

Denna älskade lunchrestaurang har skapat sig ett rykte genom att erbjuda gästerna en mångsidig och smakrik upplevelse varje dag.

Fredholms är känt för att sätta kvalitet i fokus när det gäller sin matlagning. Lunchen serveras i två olika former – antingen kan man välja deras varmrättsbuffé som är bestående av tre olika maträtter som alla är tillagade med färska och högkvalitativa råvaror.

Det andra alternativet är ”dagens lunch” som ständigt uppdateras. Varje dag serverar de en ny och spännande rätt som gör det till en perfekt destination för den som gillar variation och överraskning. För de som söker vegetarisk mat så finns det också, då de erbjuder ett vegetariskt alternativ som ändras veckovis.