Hur startar man en webbshop?

Om du har funderat på att starta en webbutik kan det vara överväldigande att tänka på alla saker som måste göras. Från att utforma butikens utseende och känsla, till att välja vilken bolagsform du ska köra på.

Lyckligtvis för dig har vi idag sammanställt alla våra bästa tips för dig som vill starta en hel egen webbshop! Läs vidare för mer information om hur du kan komma igång med att öppna din egen butik på nätet!

Vad det kostar att registrera ett företag?

Kostnaderna för att starta ett företag varierar beroende på vilken typ av företag du vill starta. Om du till exempel vill starta en enskild firma med F-skatt är detta gratis att göra. Jämför man däremot med att starta aktiebolag, så krävs ett aktiekapital på minst 25 000 kronor. Det kostar dock inte den summan, utan det är enbart vad som behöver finnas i aktiekapital.

Det finns med andra ord flera olika väger som man kan gå ner det kommer till att starta företag. Varje alternativ har givetvis sina för- och nackdelar, och om du vill lära dig mer om detta hänvisar vi till att läsa på mer kring detta på nätet.

Hur gör man en webbshop?

Om du vill starta en nätbutik är bland det första du behöver göra är att välja en plattform för ditt företag. Det finns flera olika typer av plattformar, och här nedanför är en lista med de tre mest använda:

  • BigCommerce
  • Shopify
  • Magento

Den stora fördelen med dessa plattformer är att de är enkla att använda och har många funktioner som kan hjälpa dig att komma igång med din webbutik. De kommer också med mallar som gör det enkelt för dig att skapa en snygg butik.

Med det sagt går det även lika bra att bygga sin egna webbshop från grunden om man så vill det. Detta kräver dock mer arbete från din sida, men det kan ge dig mer kontroll över butikens utseende och känsla, vilket kan ge din sajt mer personlighet.