Hur håller man vänskapsrelationer vid liv?

I vuxenlivet kan det vara en utmaning att balansera arbete och privatliv. Ibland måste vi prioritera bort våra vänner för att kunna hålla deadlines på jobbet eller ta hand om barnen.

Men om du vill att dina vänskapsrelationer ska vara långvariga är det viktigt att ta sig tid för dem!

Hör av dig

Det enklaste sättet att stärka en vänskap är att hålla kontakten. Ta dig tid att ringa ett telefonsamtal, skicka ett sms eller försök hitta en dag då ni kan träffas! Du kan göra detta på helgerna när du inte är alltför upptagen med jobb och att få ihop vardagspusslet.

Om din vän bor långt borta kan du försöka använda sociala medier som Facebook för att lätt hålla kontakten och interagera på varandras uppdateringar och foton.

Ta dig tid för nya vänner

Det är inte alltid lätt att ta sig tid för nya vänner, men det är värt ansträngandet! För att kunna upprätthålla en vänskap är det viktigt att ta sig tiden att umgås med varandra. Detta innebär att man ordnar regelbundna träffar och inte bara förlitar sig på att konversera via nätet.

Var inte rädd för att presentera dina vänner för varandra. Det kan vara ett roligt sätt att tillbringa en eftermiddag eller kväll, och du kommer på så sätt kunna umgås med flera av dina vänner samtidigt.

Var där för dina vänner när de behöver dig

När din vän går igenom en svår period i livet är det viktigt att du finns där för honom eller henne. Erbjud ett lyssnande öra och döm inte. Ibland kan det vara till stor hjälp att bara ha någon att prata med.

Om de går igenom svåra tider kan du också erbjuda praktiskt stöd. Det kan innebära att du kan hjälpa till med att vara barnvakt eller bjuda dem på middag när du har ledigt från jobbet! Var kreativ och tänk ut något som verkligen skulle göra skillnad.