Besikta bilen i Kristianstad – Vad behöver man tänka på?

Bor du i Kristianstad och börjar det blir dags för att besikta bilen? Isåfall har du kommit helt rätt. Vi kommer i denna artikel berättar allt du behöver veta om bilbesiktning i Kristianstad, samt lista några viktiga saker du bör tänka på innan du rullar iväg för att besikta bilen.

Dessa tips är inte unika för bilbesiktning i Kristianstad, men de är trots detta viktiga att ha i åtanke. Vi hoppas att du lär dig något nytt och dela gärna med dig av artikeln till en vän eller familjemedlem så att de får koll på vad man bör tänka på gällande detta.

Nu sätter vi igång!

Var kan man besikta bilen i Kristianstad?

Eftersom Kristanstad är en relativt stort stad finns några ställen där du kan få din bil besiktigad där. I de flesta fall brukar många människor besikta sin bil på samma ställe som deras föräldrar eller andra anhöriga alltid gjort.

Om du däremot ska besikta din bil i Kristianstad för första gången kan det vara svårt att veta vilka alternativ som finns tillgängliga att välja mellan. I detta fall rekommenderar vi att du använder dig av webbplatsen hitta-bilbesiktning.se för att hitta verkstäder som erbjuder bilbesiktning kristianstad. Hos dem kan du du kan enkelt jämföra olika alternativ och hitta det som passar dig bäst.

Vad behöver du tänka på innan man besiktar bilen?

Så när du väl har bokat tid för besiktning, vad behöver du tänka på innan du lämnar in din bil för en årlig kontroll? Ja, sanningen är att det faktiskt finns en hel del små saker som du bör tänka på för att öka dina chanser till att få din bil godkänd.

För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista över några av de viktigaste sakerna att tänka på inför bilbesiktningen i Kristianstad:

Se till att vindrutetorkare och spolare fungerar

Ett enkelt tips, men ack så viktig är att se till att vindrutetorkarna och spolare fungerar som de ska.

Ta en snabb check några dagar innan du ska besikta bilen, och fixa eventuella problem om något inte skulle vara som det ska.

Se till att däckens mönsterdjup är okej

Att däckens mönsterdjup inte är tillräckligt djupa är en vanlig orsak till att bilar inte går igenom den årliga besiktningen.

Kontrollera däckens mönsterdjup och se till att de ligger över den lagstadgade gränsen. Profildjupet för sommardäck ska vara minst 1,6 mm och för vinterdäck 3 mm. Om dina däck inte är tillräckligt djupa så rekommenderar vi att du byter ut dem före inspektionen. Det är inte värt att ta risken att inte klara besiktningen.

Kontrollera att alla dina lampor fungerar

En annan snabb kontroll som du kan göra själv är att kontrollera bilens alla lampor.

Detta inkluderar bland annat hel- och halvljus, bakljus, bromsljus, och blinkers. Om någon av dem inte fungerar ska du byta ut lamporna innan du kör iväg bilen till besiktning.