VM-hunden kvar i skogen – har inte varit synlig på en vecka

En ID-hund har säkrat spår, även om Leela inte observerats senaste dagarna. Foto: Mostphotos och Google Earth

VM-hunden Leela tros ha funnit en trygg plats. Nu väntar sökgruppen in henne.

delningar

Det har gått 37 dagar sedan Leela, VM-hund tillhörande det colombianska landslaget, sprang bort och förvildades. Det skedde i Skepparslöv väster om Kristianstad.

Hunden av Shetland Sheepdog försvann från det området mellan den 14-15 oktober och sprang mot Blekingegränsen. Där är hon nu kvar.

"Sökteamet har varit på tårna och dedikerat varje minut de senaste 30 dagarna för att spåra henne, stabilisera, mata och starta fångstprocessen", skrev de på facebooksidan på en vecka sedan.

Sökområdet var då över 500 kvadratkilometer stort. Exakt var hunden befinner sig vet man dock inte. Den senaste observationen gjordes den 31 oktober och den 3 november kunde en ID-kund bekräfta att Leela fanns kvar i området.

Sökgruppen har satt ut matstationer och övervakning i terrängen. Strategin är som tidigare, att hunden självmant ska vilja ta kontakt med människor igen. En fastighetsägare har också berättat att det försvunnit kattmat från dennes hus och även där har det satts upp en kamera.

Ifall du ser Leela ska du ringa till 0708 -969370 och rapportera observationen. Man uppmanas att inte själva kalla eller försöka fånga hunden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar