Laddar

Vittskövle tillbaka på vinnarspåret: ”Viktigt”

Vittskövle IF studsade tillbaka från storförlusten. Och nu är Division 3-spel nära. ”Det var grymt viktigt”, säger anfallaren Nelli Åkesson.

delningar

Efter att ha gått obesegrade i säsongens sju första matcher åkte Vittskövle IF på en ordentlig smäll i seriefinalen mot Önnestad BoIF den gångna helgen, då förlustsiffrorna skrevs till 1-5. Hemma mot Edenryds IF såg Vittskövle dock till att åter växla in på vinnarspåret.

– Det är tufft men jag tycker vi spelade väldigt bra i dag. Bra snack och bra sammanhållning, tyckte jag. Absolut mycket bättre än förra, säger Vittskövle IF-anfallaren Nelli Åkesson.

Redan efter 13 minuters spel tog Vittskövle ledningen hemma på Möllekullen, då en hörna från Nelli Åkesson nådde fram till Emma Nilsson som kunde göra 1-0-målet. Bara åtta minuter senare kom 2-0-målet – som inte så lite påminde om det första.

Återigen var det en hörna från Nelli Åkesson, där en Vittskövlefot kunde skyffla in bollen i nätmaskorna. Den här gången var det Frida Andersson som var sist på bollen och med 2-0 noterades för sitt elfte mål för säsongen.

– Ibland går det. Ibland går det inte, säger Åkesson om de lyckosamma hörnorna.

Med en bekväm ledning kunde Vittskövle spela på resultatet resterande 70 minuter, medan Edenryd gjorde allt i sin makt för att få in en reducering. De gångerna man väl kom ända fram till målet stod dock Vittskövlekeepern Thilda Persson i vägen.

Istället för ett reduceringsmål skulle Vittskövle IF i den andra halvleken fastställa slutresultatet till 3-0. Frida Andersson bröt boll på mittplan och la den på djupet på Nelli Åkesson. Anfallaren serverade sedan osjälviskt en fristående Tora Brandström, som kunde fastställa slutresultatet.

– Det var grymt viktigt. Vi vill gärna upp i trean, så det var viktigt. Och vi ville ha revansch sen Önnestadsmatchen så det var grymt skönt, säger Nelli Åkesson.

För att det inte ska bli Division 3-spel på Möllekullen 2018 krävs nu ett ras modell större. I nuläget befinner sig Vittskövle tio poäng före Farstorps GoIF och Bjärnums GoIF/Hästveda IF, vilka innehar tredje- respektive fjärdeplatsen i Division 4 Nordöstra. De bägge konkurrenterna har i sin tur inte mer än fem matcher på sig att komma i kapp Vittskövle, i en tabell där de två bästa går direkt upp och trean kvalar. Nelli Åkesson är också förhoppningsfull om Division 3-spel.

– Så länge det håller i sig. Men det gör det. Vi har tufft lag nu, så det går.

Det kommer gå vägen alltså? – Absolut. Det tror jag.

För Vittskövle IF rullar seriespelet vidare 9 september, med ett bortamöte mot Farstorps GoIF. En seger där och minst en kvalplats är säkrad för Vittskövles del.

Betygsättning av Vittskövle IF 3-0 Edenryds IF Betygen delas ut enligt skalan 1-5. Där 1 är underkänt, 2 är godkänt, 3 är bra, 4 är mycket bra och 5 är världsklass – med lokalfotbollens mått mätt.

Spelet – 2 Det var inget skönfotboll, jättedramatik eller anstormning av målchanser. Det var helt enkelt en match i serielunken, där topplaget utan några jätteansträngningar kunde städa undan bottenlaget.

Planen – 4 Matchstarten var egentligen satt till 19:00, men redan vid 18:30 gick avsparken. Anledningen? På A-planen finns inga elljus. Men istället för att spela med elljus på B-planen ville Vittskövle IF nyttja sin finaste plan. Förståeligt. Mattan på Möllekullen höll hög kvalité och det var säkerligen mer än en åskådare som benen spratt på, när hen såg gräset.

Programbladet – 3 Det var sannerligen inte det vackraste programblad undertecknad skådat. Men det grafiska är trots allt sekundärt, medan innehållet är det viktiga. Där hade Vittskövle gjort mer än man kan kräva. Laguppställningar, tabelläge, kommande och nyligen avverkade matcher i serien samt tränarkommentar är bra. Dessutom plus för årsprogrammet med bild, ålder och moderklubb på hela truppen.

Korven – 4 En finfin råvara. Sältan grep omedelbart tag i en och korven var minst sagt smakrik. Dessutom bra tillagad, om än lite väl knaprig på sina ställen. Mycket bättre korv hittar man inte på de lokala idrottsplatserna. För högsta betyg hade det krävs ett aningen bättre utbud av tillbehör.

Matchens lirare – Frida Andersson, Vittskövle IF En trygghet på det centrala mittfältet. Vann förvisso bollar, men det är det offensiva spelet som är mittfältarens styrka. Växlade smörpassningar på djupet med krossbollar till anfall och kanter. Skrev dessutom in sig i målprotokollet och gick upp i delad skytteligaledning med lagkompisen Nelli Åkesson. Även värt att lyfta målvakten Thilda Persson som tycktes klistra varenda avslut Edenryd kom till.