Laddar

Vinslövssonen klar för tysk klubb

Vinslövs IF-fostrade Sebastian Andersson lämnar Allsvenskan för spel i Tyskland.

delningar

I januari fick Sebastian Andersson, 26, debutera i A-landslaget och passade även på att göra sina första landslagsmål. Nu står det klart att anfallaren lämnar allsvenska IFK Norrköping. Vinslövssonen har nämligen kritat på ett treårskontrakt med tyska 1. FC Kaiserslautern.

– Jag glädjer mig över flytten till Tyskland och en traditionsrik klubb som FCK. Det här är en stor utmaning för mig vilken jag kommer ta mig an med stor passon, säger Andersson till Kaiserslauterns hemsida och betonar även att han genom flytten till Tyskland vill förbättra sina chanser till att ta plats i landslaget.

Anfallaren, som fostrades i Vinslövs IF och representerade klubben fram till han var 16 år, lämnar därmed IFK Norrköping efter ett och ett halvt år. Under tiden i Östergötland blev det 51 allsvenska matcher och 20 mål, varav sex stycken under pågående säsong.

Kaiserslautern är i sin tur en gammal klassisk tysk storklubb med fyra ligaguld genom historien, varav det senaste 1998. Numera huserar man i andradivisionen, 2. Bundesliga, där man öppnat säsongen med två oavgjorda och två förluster på de fyra första matcherna.

Sebastian Andersson Född: 15 juli 1991 Position: Anfallare Klubbar: Vinslövs IF (moderklubb), Ängelholms FF, Helsingborgs IF, Ängelholms FF, Kalmar FF, Djurgårdens IF, IFK Norrköping och 1. FC Kaiserslautern.

Allsvenska matcher/mål: 138/36 Landskamper/mål: 2/2 U21-landskamper/mål: 1/0

Relaterade artiklar