Vill lyfta konsekvenser av den nya industriella revolutionen

Pressbild.

Ny teknik har redan, och kommer att fortsätta att transformera samhället. Nu bjuder Högskolan Kristianstad in till en öppen konferens om framtiden.

delningar

Högskolan Kristianstads nya forskningsmiljö RECS rivstartar med en öppen konferens om Den fjärde industriella revolutionen – ”Nu släcker vi fabriken och låter den sköta sig själv - Smart Maintenance sköter det automatiserade underhållet".

Med allt mer smart teknik vill konferensens arrangörer att vi ska fundera över konsekvenserna, såväl tekniska som etiska. Vem bär ansvaret för om den självkörande bilen slutar fungera eller havererar? Ska drönare få åka runt och vara paparazzis? Den fjärde industriella revolutionen kommer att transformera samhället och ställa nya krav. Fler robotar i industrin ger färre jobb, men samtidigt kanske billigare robotar kan flytta hem tillverkningen från låglöneländer?

– Hur ska vi nu gå vidare? Vi har redan tekniker som AI, Big Data, Internet of Things, med flera, men hur kan vi använda dessa för att detektera fel, och kan maskinerna själva hitta och lösa dessa problem med så kallad machine learning? Nu bjuder vi in företag och allmänhet att lyssna och diskutera hur vi kan använda de tekniker och stödsystem vi har i dag för att ta nästa kliv i utvecklingen, säger Daniel Einarson, ledare för forskningsmiljön RECS vid Högskolan Kristianstad i ett pressmeddelande.

Konferensen arrangeras av Högskolan Kristianstads nya forskningsmiljö RECS (Research Environment at Computer Science) tillsammans med tankesmedjan Sustainability Circle.

FAKTA

Industri 4.0

10 april kl 8.30–16.00

Kristianstad, Krinova, Loftet

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar