Laddar

Vill ha skejtpark och minigolf i gallerian – här är politikernas beslut

En medborgare vill göra en del av gallerian till ett aktivitetshus. Nu har politikerna tagit ett beslut.

delningar

Tidigare i år lämnade en man i Kristianstad in ett medborgarförslag till Kristianstads kommun om Galleria Boulevard. Han vill att man ska göra om gallerian till ett ”Aktiviteternas hus”. Det vill säga att göra det till Sveriges största fritidsgård för människor i alla åldrar.

I förslaget nämns det en skejtpark, en minigolfbana, lekland, trampolinpark, boulebanor, bowling, skidskolbana, go-cart, laserdome samt ett flertal andra sportaktiviteter. Enligt förslaget ska det kunna mixas med restauranger och butiker som säljer utrustning till de olika aktiviteterna.

– Jag är övertygad om att byggnaden hade blivit ett starkt dragplåster för hela centrum. Galleria Boulevard har alla möjligheter att bli en bra samlingsplats för nöje och nischade butiker och restauranger, skriver medborgaren.

Nu har förslaget tagits upp på det senaste mötet i kommunfullmäktige. Där beslutar politikerna att avvisa förslaget. Den ena motiveringen är att kommunen inte äger gallerian, utan det gör bolaget Steen & Strøm. Den andra motiveringen är att det ligger utanför kommunens ramar att skapa den här typen av aktivitetshus. Det är kort sagt inte en del av en verksamhet som kommunerna ska prioritera.

Relaterade artiklar