Laddar

”Vi måste få in minst en och helst fyra”

Ett skadedrabbat Kristianstads IK är på jakt efter forwardslån. ”Vi måste få in minst en och helst fyra”, säger sportchefen.

delningar

Seriepremiären kryper allt närmare för Kristianstads IK. Under fredagskvällen spelades den näst sista träningsmatchen – då Tyringe besegrades med 3-1. Det i en match där KIK hade hela fem spelare inlånade från Malmö Redhawks J20-lag.

– Nu är jag tacksam mot Malmö Redhawks som lånar ut, så att vi får ihop till fyra kedjor. Sen tror och hoppas jag att killarna tycker att det är kul att komma och spela matcher också. Sen är det ju inte optimalt för oss så nära seriestarten, Men det är den världen vi lever i så det är bara att vara förberedd och acceptera det, säger KIK-coachen Mats Lusth.

Till den avslutande träningsmatchen mot Nybro Vikings lär dock ingen ur Redhawks-kvintetten Jens Nilsson, Oscar Eklind, Filip Lennström, Magnus Molge eller Oliver Olsson kunna medverka. Det samtidigt som skadeläget alltjämnt ser besvärligt ut för Kristianstads IK.

– Jag tror inte det ser så mycket ljusare ut just till den närmsta matchen mot Nybro. Och då har Malmös J20 match också. Så vi får väl se, säger Mats Lusth, varpå sportchef ”Jocke” Johansson bryter in.

– Så det är inte förstaalternativet vi tittar på, säger sportchefen och bekräftar att man har krokar ute på annat håll.

I dagsläget har KIK blott sju forwards friska. Då Malte Sjögren, Daniel Andersson och Sonny Karlsson kommer vara borta ett tag till, Viktor Holmkvist och Roger Ohlsson inväntar avstängningsbesked medan Johan Skinnars ser ut att kunna vara tillbaka mot Nybro.

Även om ”Jocke” Johansson inte utesluter att något av lånen från Malmö Redhawks återvänder, är han tydlig med att man först och främst letar efter andra lösningar.

– De börjar ju sitt seriespel. Så de får fokusera på det. Vi behöver få in lån som kan vara här nån vecka framåt. Eftersom av våra skador är det ingen som kommer tillbaka den närmsta tiden. Sen kan det hända att nån av Malmökillarna kanske kan vara aktuella, om det funkar för dem. Vi får se.

Till matchen mot Nybro på onsdag lär KIK – som det ser ut i dag – ha åtta forwards friska. Målsättningen tills dess är även att ha gjort klart med minst en ny spelare.

– Vi måste få in minst en och helst fyra. Får vi in en till har vi tre kedjor. Får vi in fyra kan vi spela fyra lines, säger ”Jocke” Johansson.

Kristianstads IK drar igång seriespelet den 17 september, då man möter Hanhals IF på bortaplan.

Läget på Kristianstads IK:s forwardssida: Friska: Christopher Lindholm, Fredrik Hansson, Herman Hansson, Marcus Sirén, Mikael Johansson, Rasmus T Andersson och Simon Norberg.

Skadade: Daniel Andersson, Johan Skinnars (troligen tillbaka mot Nybro), Malte Sjögren och Sonny Karlsson.

Avstängda: Roger Ohlsson och Viktor Holmkvist.

I både Roger Ohlsson och Viktor Holmkvists fall är de avstängda i väntan på ett beslut från disciplinnämnden.

Relaterade artiklar