Laddar

”Vi kommer vara laget som de flesta vill slå”

Kristianstads IK går in i säsongen som tung seriefavorit. ”Vi kommer vara laget som de flesta vill slå”, sa KIK-tränaren Mats Lusth på upptaktsträffen.

delningar

Under tisdagen genomfördes upptaktsträffen inför den stundande säsongen av hockeyettan. I den södra divisionen står Kristianstads IK som den stora favoriten, och var laget som de flesta tränare lyfte fram som kommande seriesegrare. Ett favoritskap som Mats Lusth är väl medveten om.

– Vi kommer leva med favoritskapet, ihop med några andra kanske, och vi kommer vara laget som de flesta vill slå. Så det får vi vara beredda på och det jobbar vi med också. Vi tar upp att de flesta kommer göra sina bästa matcher mot oss, för det är en bra skalp att ta och slå favoriterna, sa Kristianstads IK-tränaren när det var hans tur att ta plats på podiet.

För att kunna leverera resultaten menar Mats Lusth att det är upp till honom och sportchefen tillika assisterande tränaren ”Jocke” Johansson att se till att spelarna är redo.

– Vi är det laget som de flesta vill slå. Då gäller det att vara på tårna och vara förberedda. Då är det mitt jobb tillsammans med Jocke att se till att vi är redo, vilket motstånd som än står på andra sidan, sa Lusth.

Det är inte bara hos motståndartränarna som KIK är storfavorit. Även Svenska Spel håller klubben som favorit att ta hem hockeyettan södra. Oddsen på att Kristianstads IK vinner serien är 1.65 medan Kallinge/Ronneby är andrahandsfavorit till 5.75 gånger pengarna och Vimmerby trea till 6.00 gånger pengarna.

Relaterade artiklar