Veterinär får kritik för olämplig operationsmetod på hund

Genrebild. Foto: Foto: Arne Trautmann

Dessutom får veterinären kritik för otillräcklig journalföring.

delningar

En veterinär i Kristianstad prickas av ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård för otillräcklig journalföring i samband med att alla tänderna på en hund drogs ut.

"Han har varken i journal eller tandkort redovisat några uppgifter om fickdjup, mobilitet, furkationer eller andra undersökningsfynd som skulle stödja behovet av att akut extrahera hundens tänder. Att göra ett så omfattande ingrepp som att dra ut hundens samtliga tänder utan att på något sätt - utöver diagnosen - ange ett klart stöd för åtgärden kan inte anses korrekt", skriver ansvarsnämnden.

Dessutom får veterinären och en handledare kritik för att ha använt sig av en olämplig operationsmetod när samma hund senare tvingades till ett ingrepp. Den operationsmetod med stift som användes ger normalt inte betryggande stabilitet för käken och anses inte lämplig som i aktuellt fall med svagt ben och samtidig infektion.

"Om kliniken saknat resurser för alternativ till den metod som användes borde hunden ha remitterats vidare", skriver ansvarsnämnden.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar