Laddar

Varningen: ”Priserna höjs under mellandagsrean”

Redan den 26 december drar mellandagsrean igång. Men det är ofta som det inte alls rör sig om någon rea, utan om en bluff.

delningar

Under mellandagsrean vill många ut och handla sakerna de inte fick i julklapp. Många företag annonserar ut att de erbjuder kraftiga rabatter på sitt sortiment. Men enligt prisjämförelsesajten Prisjakt gick priserna upp under mellandagsrean 2016, jämfört med en vanlig dag i december.

– Under mellandagsrean förra året gick hela 30 procent av produkterna upp i pris jämfört med en vanlig dag i december. Det är därför viktigt att ha koll på ursprungspriset för produkterna man är intresserad av, så att inte köpen blir dyrare än vad de behöver vara, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt.

Som konsument gäller det att ha koll på vad ordinarie pris ligger på. Många företag påstår att de har rea även innan jul. Något som innebär att priserna kan stiga mellan 20 december och den 27 december. Men det finns ändå företag och produkter som säljer priserna till ett lägre pris.

– Det finns helt klart möjligheter att göra kap under mellandagsrean, men det är viktigt att vara medveten om prisändringarna. Mitt tips är att sätta upp bevakningar på de produkter man är intresserad av och jämföra det mot prishistoriken, på så vis kan du vara säker på att hitta det bästa möjliga priset på marknaden.