Världens äldsta bloggare fyller 106 år – firar med resa

I dag fyller Dagny Carlsson från Kristianstad 106 år. Nu firar hon det genom att resa utomlands.

delningar

Dagny Carlsson, nu bosatt i Solna, fyller 106 år i dag. Hon föddes år 1912 i Kristianstad och bodde här i en lägenhet. Efter grundskolan började Dagny att jobba på en skjortfabrik i staden.

Nu är hon känd över hela landet som världens äldsta bloggare och som förra årets sommarpratare i radio. Födelsedagen kommer att firas i utlandet.

– Jag och mina syskonbarn åker till Budapest, och jag får resan i födelsedagspresent. Jag älskar Budapest med floden Donau och allt, säger Dagny Carlsson till tidningen Året Runt.

Så här skrev Dagny Carlsson inför den 106-årsdag: ”Det börjar att kännas lite pirrigt inför morgondagen men det är meningslöst att oroa sig i förväg. Förhoppningsvis kommer det att gå bra. Om det inte gör det får jag ge min höga ålder skulden för ett misslyckat kalas”.

Enligt bloggen har flera tv-team hört av sig till Dagny för att göra intervjuer. Grattishälsningar och blommor strömmar in från flera håll. Bloggen började hon med som 100-åringen och den tänker hon fortsätta skriva på. Enligt sidräknaren den haft över två miljoner besökare hittills.

– Att jag är så gammal intresserar nog folk. Men säkert också att jag alltid kan berätta något intressant eftersom jag har levt så länge, säger Dagny Carlsson till Året Runt.

En kuriosa är att Kristianstads äldsta person nu är 102 år gammal och fyller år i november. Ytterligare två kvinnor har nått samma aktningsvärda ålder, men är några månader yngre.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar