Laddar

Vann serien – efter superdramatik: ”Knappt sjunkit in”

Efter jättedramatik i den sista omgången är de klara för division 5. ”Allt har knappt sjunkit in än”, säger tränaren.

delningar

Säsongsavslutningen av Division 6 Östra Skåne var av sådan dramatik att det lika gärna kunde varit regisserat i Hollywood. I den sista omgången möttes Yngsjö IF och Vanneberga IF, i en seriefinal med en division 5-plats i potten. Efter ett avgörande i den 93:e minuten stod Vanneberga som vinnare och seriesegrare.

– Dramatiken var på topp i 93 minuter känns det som. Allt har knappt sjunkit in än, då matchen innehöll svävningarna den gjorde. Men just att de två bästa lagen får göra upp i sista omgången, i en ren seriefinal, är rätt unikt. Men i dag klagar man inte. Man går med ett leende på läpparna, säger Vanneberga-tränaren Jens Larsson.

Efter att Yngsjö IF lett serien sedan tidigt i våras var Vanneberga på väg mot segern i seriefinalen, när dramatiken tog fart på riktigt. I den 85:e matchminuten befann sig Vanneberga i en 3-1-ledning men blott tre minuter senare hade Yngsjö kvitterat till 3-3. Avgörandet kom dock för bortalaget, då Andreas Lewitz gjorde 4-3 i den 93:e matchminuten och sköt Vanneberga till femman.

– Helt ärligt känns det som att jag som ledare tappar fokus när vi leder med 3-1. Då tror jag nog precis som spelarna att det är klappat och klart. Sen blir det från att va på moln och förvandlas till att bli rent svart på några minuter, då det helt plötsligt är 3-3 igen. Då kan jag villigt erkänna att jag inte tror att vi ska orka göra ett avgörande, men så gör vi det i 93:e. Det fanns ju inte, säger Jens Larsson.

När man gick på sommaruppehåll befann sig Vanneberga fem poäng efter serieledande Yngsjö. Under hösten åkte Yngsjö dock på två förluster – varav en högst överraskande mot Vinnö – vilket öppnade upp för en seriefinal och gav Vanneberga möjligheten att kliva förbi och vinna den östra sexan.

– Det är väl lite väl magstarkt mot Yngsjös supportrar och spelare, att säga att vi är det bästa laget. Utan vi hade lite marginaler och tillfälligheterna på vår sida. Det kunde ju lika bra varit Yngsjö. Men det var vår tur helt enkelt, säger Jens Larsson och fortsätter:

– Men generellt tycker jag att vi har ett bra lag. Vi har en bra målvakt och en backlinje som är stabil. Sen är våra mittfältare duktiga på att föra matcher och sätta tempo i spelet. Och vi har forwards som varit med förr och vet var målet är. Jag tycker vi har en bra mix av olika sorters spelare, som gör att vi står som vinnare detta året.

Redan innan seriefinalen stod det klart att Jens Larsson skulle fortsätta som tränare i Vanneberga IF. I dagens trupp är det bortsett Anton Persson – som flyttat till Lund och ännu inte beslutat sig kring fortsättningen – ingen som aviserat att den tänker lämna. Med några få förstärkningar tror Larsson också att Vanneberga kommer stå sig väl i division 5.

– Helt ärligt tror jag att vi hade klarat oss ganska bra redan i dag. Får vi behålla de flesta tror jag nog vi kan störa många lag i den serien. Sen behöver vi säkerligen få in en, två eller tre spelare som höjer konkurrenssituationen ytterligare. Men vi utgår från den stommen vi har. De grabbarna är väldigt duktiga fotbollsspelare som vi ska vara rädda om.

Avancemanget innebär att Vanneberga IF:s fyraåriga division 6-sejour är över, och att laget är tillbaka i femman för första gången sedan 2013.

Division 6 Östra 2017: 1. Vanneberga IF 2. Yngsjö IF 3. Näsums IF 4. Edenryds IF 5. Vinnö IF 6. Önnestad BoIF 7. Venestad IF 8. Wä IF 9. Viby IF 10. Everöds IF 11. IFK Knislinge 12. Österslövs IS