Laddar

Vann guld i karting-SM – nu stundar EM i Finland

Under helgen avgjordes karting-SM i Norra Åsum. En som lyckades ta sig först i mål i sin klass var Noah Milell, karting-talangen som även är med i toppen av EM-serien.

delningar

Under helgen avgjordes SM i karting på banan i Norra Åsum. Efter imponerande insatser av hemmaförarna slutade helgen i hela fem medaljer, varav tre guld. En som kunde tackla pressen var den 16-årige talangen Noah Milell. Som förhandsfavorit hade han enbart ett mål i sikte – att ta guld. Något han redan på träningsbanan dagarna innan kände det fanns en stor möjlighet till.

– Jag kände att jag redan på träningen hade bra fart, vilket såklart kändes bra. Jag kände mig faktiskt ganska lugn inför tävlingen också. Dock är det klart att jag hade lite fjärilar i magen en stund innan loppet.

När det var dags för start i KZ2-klassen var det aldrig något snack med som skulle ta hem förstaplatsen. Efter en väldigt bra start lyckades Noah Milell ta ledningen direkt. En plats han höll hela vägen in i mål under de 21 varven.

De fem första varven hängde de andra med mig. Efter det gick det snabbare för mig och luckan växte. När vi gick i mål hade den växt till tre sekunder, säger Noah Milell.

Utöver det hade han även snabbaste varvtiden under loppet. Något som kan hänga ihop med att tävlingen hölls på hans hemmabana.

– Jag kan ju banan utan och innan eftersom jag kört här väldigt mycket. Man har ju koll på var du kan tjäna tid samt var de bästa omkörningsställena är.

– Efter lite firande och prisutdelning blev det en lugn kväll för Noah Milell. Under måndagen åker han nämligen till Finland för att köra den näst sista tävlingen i EM-serien. En tävling där han ligger bra till.

– Jag ligger sexa i serien, nio poäng bakom ledaren. Men det är tight mellan alla som ligger topp sju så det blir spännande.

Mellan den 26/7-30/7 hålls sista tävlingen i EM på banan i Norra Åsum.

 

 

Lokala förare som tog medaljer:

KZ2:1:a  Noah Milell, 2:a Benjamin Törnqvist

OK: 1:a Sebastian Persson

OKJ: 1:a Caesar Kristiansson, 2:a Viktor Gustafsson