Laddar

Våg av bilinbrott under måndagen

Sju fordon blev utsatta för stöld.

delningar

Flera personbilar upptäckte på måndagen hur de blivit utsatta för inbrott. Under gårdagen gjordes nämligen hela sju anmälningar rörande stöld ur motordrivet fordon i Kristianstads kommun.

På morgonkvisten gjordes såväl en anmälan i Tollarp som på Kanalgatan i Kristianstad. Vid bägge tillfällena krossade gärningsmannen en ruta och tog sig in i bilen. I Tollarp stals en högtalare som låg i baksätet på bilen medan det är fortsatt oklart om något stals på Kanalgatan.

Vid 11-tiden upptäcktes det att någon även brutit sig igenom en bil som stod parkerad på Videllsgatan i Kristianstad. Nycklar, laddare och en handbok stals vid bilinbrottet.

Under måndagen skedde så stölder från ytterligare två fordon i Kristianstad. En turist upptäckte vid 14:30 att någon brutit sig in i husbilen som stod parkerad på Naturumsvägen. Såväl en GPS som en kamera har anmälts som stulna.

Omkring 18-tiden på måndagskvällen bevittnade sedan en postanställd en stöld från sin egen lastbil. Fordonet stod parkerat på Gamla Långebrogatan, medan den anställde befann sig i en lägenhet och lämnade av en matkasse.

– Då såg han hur tre män lastade ut gods från lastbilen, varpå han larmade polis. De tog matvaror för 1500 spänn. Det var tre ynglingar, säger Robert Loeffel, pressinformatör vid polisen.

Relaterade artiklar