Laddar

Utredningen går mot sitt slut – då kan bunkerläkarens gård säljas

Bunkerläkarens gård har inte blivit såld. Detta på grund av att den tekniska utredningen drar ut på tiden. Dock ser det ut som att slutet på utredningen är nära.

delningar

Den omtalade bunkerläkaren som kidnappade en tjej i Stockholm under 2015 och förde henne till sin gård i Axeltorp, där han höll henne tillfånga, sitter numera i fängelset. Men som 24kristianstad tidigare har rapporterat om är hans gård till salu. Dock har det varit problem med försäljningen då maskinhallan varit avspärrad. Detta på grund av att det varit en del i polisens tekniska undersökning. Och med tanke på att alla byggnader på tomten ska ingå i försäljningen, krävs det att avspärrningen tas väck. Något som kan ske inom den närmaste framtiden.

– Utredningen förväntas bli klar i slutet av sommaren, men det återstår att se om det verkligen blir så, berättar Rune Johansson, mäklare på mäklarhuset, som har hand om försäljningen av objektet.

Och trots att utredningen dröjer, vilket leder till en senarelagd eventuell försäljning, finns det gott om intresse kvar för gården.

– Intresset är oförändrat mot vad det varit innan. Jag har flera spekulanter som vill komma och se gården när avspärrningarna är borta.

Som Norra Skåne tidigare berättat om har det skett en del vandalisering av fastigheten, samtidigt som det rört sig en del obehöriga kring fastigheten. Men det är inget som Rune Johansson har någon större inblick i.

– Jag vet att det varit inbrott där. Men det var ett tag sen jag var där uppe med tanke på undersökningen, så jag har inte koll på vad som hänt i närtid.