Laddar

Utredning mot IFK-spelaren kommer att dröja: ”Prioriterar andra ärenden”

IFK-spelaren är fortfarande misstänkt för våld mot tjänsteman. Men utredningen kommer att dröja.

delningar

Det var under natten till söndagen, efter en match mot Wisla Plock, som IFK-spelaren Stig-Tore Moen Nilsen gick till nattklubben Grand i Kristianstad tillsammans med en annan person. Klockan 02.54 kallades en polispatrull till platsen efter att det uppstått tumult.

Enligt en anmälan som upprättades samma helg ska IFK-spelarens vän ha hamnat i bråk med en av de andra gästerna. Den mannen blev omhändertagen av ordningsvakterna.

Det ska Stig-Tore ska ha reagerat på och har enligt polisen gått till angrepp mot en av vakterna. Det ska ha varit både slag och sparkar inblandade. En ordningsvakt fick föras till sjukhus. Samtidigt blev IFK-spelaren misstänkt för våld mot tjänsteman.

Stig-Tore Moen Nilsen själv drabbades av en handskada, något som har påverkat honom under flera matcher. Det uppges vara problem med känseln. Nu har det gått mer än tre veckor sedan anmälan upprättades, men ännu har ingen utredning inletts. Det finns ingen handläggare och några förhör ska inte ha genomförts.

– Det har inte hänt något än så länge, ingenting. Vi får prioritera de ärenden där det sitter personer frihetsberövade. Vi tar ett ärende i taget, säger Britt-Marie Wigermo på polisen i Kristianstad.

När det kommer att göras några utredningsåtgärder vet polisen därför inte. Brottsmisstanken finns dock fortfarande kvar. I straffskalan för ringa brott mot tjänsteman ingår både böter och fängelse upp till sex månader.

Relaterade artiklar