Laddar

Uppgifter: Här hamnar Malte Sjögren

Under gårdagen stod det klart att Malte Sjögren lämnar KIK. Enligt uppgifter till 24Kristianstad har han skrivit på för ett lag i hockeyallsvenskan.

delningar

Malte Sjögren anslöt till KIK inför säsongen på ett tryout-kontrakt, något som föll väl ut och han belönades med ett permanent kontrakt. Höör-sonen tog under säsongen stora kliv och växte ut till en viktig kugge i KIK-laget.

Under torsdagen stod det dock klart att Sjögren lämnar KIK – och enligt uppgifter till 24Kristianstad.se har han skrivit på för IK Oskarshamn. Klubbens sportchef, Per Kenttä, bekräftar intresset.

– Det är en intressant spelare som finns på vår radar. Vi har givetvis tittat på en del matcher under säsongen. Han har bra fart och är en intensiv spelare som gjorde ett bra playoff och kvalserie, säger han och fortsätter:

– Men så fort något är klart kommer vi att kommunicera ut det.

Malte Sjögren själv vill inte kommentera huruvida han är klar för Oskarshamn, men säger följande:

– Det är en klubb som är på väg uppåt. De är etablerade i allsvenskan. Men jag har haft kontakt med andra lag också.

Du hade tryout med Pantern i fjol, det slog inte väl ut då? – Det var med väldig begränsad speltid och det kändes som att tränarna inte riktigt trodde på mig. Men jag har verkligen inte ångrat att jag hamnade i KIK, och skulle lätt kunna spela där igen. Jag trivdes med allt runt omkring och de har division 1:s bästa fans.

Under dagen stod det dessutom klart att Filip Petersson flyttar hem till moderklubben Tranås. KIK har därmed tappat två viktiga spelare. Något som sportchefen Joakim Johansson håller med om.

– Det är så klart två väldigt duktiga hockeyspelare som måste ersättas. När det gäller Filip hade vi gärna behållit honom men jag förstår att han var sugen på Tranås, säger han.

 

 

 

 

Relaterade artiklar