Laddar

Unika kupolen ska säljas – har använts som ett kafé

En unik kupol från Åhus kommer nu att säljas. Den har tidigare använts som ett kafé.

delningar

Det var på en resa i Polen för flera år sedan som Max Svensson från Åhus fick syn på en kupol, där de sålde pilsner. Där väcktes idén om att skaffa något liknande för att driva verksamhet på hemorten.

– Jag gick in på nätet och såg att de hade en sådan här i Karlskrona. Där hade de använt den till en glasskiosk. Man blir väldigt glad av den, många blir nyfikna, säger Max Svensson.

Den 70 kvadratmeter stora kupolen, byggd i trä och med skyddande plastfönster, sattes upp på den nya Täppetstranden Det gjordes i samband med Åhus Beachhandbollfestival.

Där serverades gästerna med 360 graders utsikt ut mot strandområdet. Nu ska konstruktionen säljas och en annons ligger ute på Blocket.

– Vi använde den som en glasskiosk och senare till kafé, där vi bland annat serverade baguetter. Nu har den legat i ett lager i 3-4 år, så det är dags att sälja den vidare, säger Max Svensson.

Vad man kan använda en sådan här kupol till? – Det är en person som hört av sig och vill ha den som grönsaksbutik. En annan ville ha den som fiskbutik vid en hamn i Västerås. Det kan även fungera som uterum eller kanske som pooltak. Det är bara fantasin som sätter gränser. Det går att öppna fönsterna och sätta ett trädäck runtomkring, säger Max Svensson.

Hela konstruktionen är nu nedmonterad och redo att säljas. Det enda som behövs är en plats att sätta den på. Här hittar du annonsen.

Relaterade artiklar