Ungdomslag startar insamling – vill rädda KIK

Lagen engagerar sig för att samla in pengar till KIK. - Foto: Petter Arvidsson

Både A-laget och ungdomslaget engagerar sig nu för att rädda Kristianstad IK från konkurs. En ny insamling görs till fredagens match.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Med skatteskulder på 1 361 766 kronor sade Skatteverket nej till en avbetalningsplan för Kristianstad Ishockeyklubb (KIK). Istället skickade de in en begäran om konkurs. Det har skapat ett stort engagemang hos klubbens spelare och supportrar.

A-laget har tagit pengar från sin privata lagkassa för att köpa en andel i  25 000 kr-klubben. Även J18/J20 laget har skänkt sin lagkassa till KIK.

– Det är fantastiskt att de går in och gör detta för klubben i deras hjärta. Det är ett bevis på viken härlig sammanhållning vi har inom klubben och att alla är med och drar åt samma håll, säger ordförande Christian Falk.

Inför fredagens match mellan juniorlaget J18 mot Trelleborg har ungdomslaget dessutom dragit igång en insamling via Instagram. Där uppmanas att skänka pengar för varje gjort mål. "Juniorsidan vill bidra med så mycket som möjligt för att kunna spela kvar i klubben som vi älskar", skriver de i inlägget.

Över 1000 kronor per mål hade hittills utlovats under fredagseftermiddagen. Totalt har i dagsläget klubben fått in 779 000 kronor, varav största delen från sponsorer. Det visar den realtidsstapel som nu finns på klubbens hemsida.

Ännu är det inte bestämt vilket datum som konkursförhandlingarna kommer att hållas i tingsrätten. Det kommer att beslutas först när Skatteverket betalar in ansökningsavgiften på 2 800 kronor. Det har de enligt tingsrätten ännu inte gjort.

Enligt Skatteverkets presstjänst är ärendet belagt med sekretess så länge det inte har tagits några beslut. De kan därför inte uttala sig ifall konkursansökan kommer dras tillbaka, om pengarna betalas in.

24kristianstad.se har sökt lagledaren för ungdomsklubben för en kommentar angående insamlingen och stödet till KIK.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar