Laddar

Ungdomarnas hämndaktion – gav sig på bilen

Skulle ”busa lite” med en man – förstörde hans bil.

delningar

Det var i mars 2017 som en Åhusbo skulle ut på en promenad, och då upptäckte att fyra rutor på hans bil var sönderslagna. Bilen var full av glas och utöver det var ett däck punkterat.

Genast riktades han misstankar mot några ungdomar, vilka han tidigare hade ingripit mot när de stod och jonglerade med varor i en matbutik. Misstankar som han nu också fått bekräftade.

Tre vittnen har nämligen bekräftat att de var fyra-fem personer som begav sig till mannens bostad, då de skulle ”busa lite” med honom efter bråket i matbutiken. Två av vittnena har berättat att det var en 19-årig man som slog sönder rutorna med en hammare och de tror även att det var han som punkterade däcket.

Även det tredje vittnet har bekräftat att 19-åringen låg bakom det hela. Enligt vittnet ska han dock ha fått hjälp av en annan person att slå sönder rutorna till bilen.

Den 19-årige mannen har förnekat gärningen men i polisförhör lämnat svävande uppgifter, där han bekräftat att han fått en hammare och att han antagligen slog sönder en bilruta. Kristianstads tingsrätt menar att det av de samlade uppgifterna är klarlagt att han tillsammans med en annan person stått för skadegörelsen.

Då eventuella övriga inblandade inte gjort någonting som 19-åringen inte kunnat räkna med menar dock tingsrätten att han ensam får ta ansvar för skadorna.

Kristianstads tingsrätt har därför dömt 19-åringen för skadegörelse. Påföljden har bestämts till villkorlig dom, då det saknas anledning att befara att han kommer fortsätta med brottsligheten, samt 30 dagsböter. Han ska även betala skadestånd på knappa 52 000 kronor till försäkringsbolaget samt dryga 5 000 kronor till bilens ägare.

Relaterade artiklar