Laddar

Ungdomar slog och rånade flera personer

Nu kommer straffet för tonåringarna.

delningar

En 16-åring döms vid Kristianstads tingsrätt för flera rån, en grov stöld och tre övergrepp i rättssak.

Den 10 juni utsatte pojken en annan pojke för en grov stöld vid Näsbychaussén genom att ta hans mobil. Sedan riktade han en kniv framför pojken och sa att han och hans familj skulle skadas om en polisanmälan gjordes.

Åtta dagar senare skulle samma 16-åring, i sällskap av två 17-åringar, genomföra ett rån vid Tianshallen i Bromölla kommun. Där stal pojkarna tillsammans mobiltelefoner och andra värdesaker från tre andra pojkar genom knivhot. De ska även ha riktat slag mot pojkarna.

Vid tillfället ska 16-åringen återigen försökt hindra målsäganden från att göra en polisanmälan genom våld och hot om våld.

Den 22 juni var det dags igen för 16-åringen att utföra ett rån i Åhus. Han hotade ensam till sig mobiltelefon och andra värdesaker från två andra pojkar genom att hota dem en taser, ett elchockvapen.

Nu döms 16-åringen till ungdomsvård och ungdomstjänst i 75 timmar. Hans kompanjoner vid det första rånet döms även de till ungdomstjänst i 110 respektive 90 timmar.

De döms även att betala skadestånd till de personer som rånats och stulits på saker. För 16-åringen blir det totalt upp mot 84 000 kronor i skadestånd till målsägandena. För 17-åringarna blir det närmare 28 000 kronor.

Relaterade artiklar