Laddar

Unga män har åkt fast för stort antal stölder

De båda pojkarna har ställts inför rätta och nu har domen fallit.

delningar

En 17-årig och 15-åring har dömts vid Kristianstad tingsrätt för flera stölder. Brotten har inträffat mellan juni och september 2017 och då har diverse varor stulits från olika butiker i Kristianstad, bland annat från Ica Maxi, Coop H&M och Stadium.

17-åringen har genomfört två snatterier, två stölder samt nio ringa stölder under denna period och 15-åringen två ringa stölder. En av de ringa stölderna har pojkarna genomfört tillsammans.

Det var någon gång mellan den 18 och 25 september som duon tillsammans tog en t-shirt från Stadium. Nu döms 17-åringen till 50 timmar samhällstjänst och 15-åringen till 20 timmar samhällstjänst för samtliga brott.

Enligt domen förekommer ingen av pojkarna i belastningsregistret sedan tidigare och tingsrätten bedömer att de båda tagit fullt ansvar för sina handlingar och bestämt sig för att ta avstånd från kriminalitet.

17-åringen stod också åtalad för ett fall av misshandel, men frias från anklagelserna. Det var i maj förra året som han ska ha hamnat i bråk men en annan pojke på sin skola. Det hela ska ha gått från munhugg till slag. Men enligt tingsrätten har händelseförloppet inte kunnat gå att klarlägga på ett sådant sätt att 17-åringen kan ses som skyldig.

 

Relaterade artiklar