Laddar

Två veckor efter flytten – Schuster ställs mot moderklubben

När IFK Kristianstad ställs mot OV Helsingborg väntar nyss utflyttade Emil Schuster på andra sidan. ”Vi måste få in en fullträff i dag”, säger mittnian.

delningar

Det är inte mer än två veckor sedan Emil Schuster, 20, lämnade IFK Kristianstad för OV Helsingborg. Mittnian fick också en flygande start i sin nya klubb – då man skrällde och besegrade IK Sävehof med 22-21. En match där Emil Schuster även utsågs till matchens lirare.

– Det är lite knackigt och tar alltid tid att komma in i laget och spelet. Men jag tycker det gått förvånansvärt snabbt. Så det har varit jätteroligt. Jag kunde inte haft en bättre start än slå Sävehof hemma, säger Emil Schuster om den första tiden i Helsingborg.

Med blott två framträdanden i OV Helsingborg under bältet väntar nu de forna lagkamraterna för Emil Schusters del. På onsdagskvällen tar man nämligen emot IFK Kristianstad i Helsingborg Arena.

– Det ska bli otroligt kul, med tanke på att jag spelat i det laget innan. Så det blir lite speciellt men jätteroligt.

Det är två veckor sedan du lämnade IFK Kristianstad. Vad krävs av er för kunna skrälla i kväll? – Det är noggrannhet i anfallsspelet och smälla på bakåt. Allt är möjligt. Men vi måste få in en fullträff i dag också, om man säger så.

Under tiden i IFK Kristianstad höll Emil Schuster framförallt till i IF Kristianstad i division 1 – och 20-åringen är med facit i hand nöjd över flytten till västra Skåne.

– Det är klart att alla vill spela i IFK Kristianstads A-lag. Men de har så pass bred trupp, så man får kanske ha det som mål lite längre fram i livet. Det är ju en resa dit också. Så jag är nöjd med flytten.

Förutom Emil Schuster väntas även de före detta IFK Kristianstad-spelarna Linus Nilsson (V9) och Oskar Cosmo (M6) spela i kväll. Den fjärde ex-IFK:aren, Oskar Hansson (M9), är däremot långtidsskadad.

I IFK-lägret saknas återigen Olafur Gudmundsson, medan Stig-Tore Moen Nilsen ser ut att kunna vara tillbaka.

Relaterade artiklar