TV: Stor mässa i Kristianstad Arena

Gymnasiemässan tar plats i Kristianstad Arena.

delningar

I dag arrangeras den traditionella Gymnasiemässan, denna gång i Kristianstad Arena. Samtliga gymnasieskolor i Skåne NordOst har bjudits in att för informera eleverna i årskurs 8 och 9. I februari nästa år ska de göra sitt val av skola.

Österängsgymnasiet var på plats med elever från ett flertal olika utbildningar, bland annat inom restaurang och livsmedel. Det är en bransch där det efterfrågas folk, bland annat inom kock- och konditoriyrket. Linnéa Persson är en av ungdomarna som går utbildningen med inriktning på bageri och konditori.

– Jag har tyckt om att baka redan sedan jag var liten. Man får lov att vara kreativ. Vi lär oss göra allt från bröd till tårtor och bakelser, säger hon.

Blekinge Naturbruksgymnasium är med för tredje året, med skola i Bräkne-Hoby. Där utbildar de elever inom lantbruk, skogsbruk, hästar och hundar. Chanserna till jobb är stora och eleverna kan bli allt från skogsmaskinförare till ridlärare.

– Intresset från ungdomarna är stort. Vi får också en del gratisreklam från teve-program med dokusåpor om lantbruk. Det finns ett stort behov av arbetskraft och nästan alla får ett jobb direkt, säger driftschefen Bo Börjesson.

NTI-gymnasiet som nyligen bytte namn från IT-gymnasiet, är också inom en bransch där många elever har enkelt att få jobb efter skolan. De utbildar inom el och teknik. Med sig hade de en 3D-skrivare och en robotarm för att illustrera hur utbildningen kan se ut.

– Vi har en bra utbildning med många intresserade. En del säger att det kan vara för jobbigt att läsa på gymnasiet, men det är det inte. Om man tycker om datorer så ska man absolut söka hit. Teknik är framtiden och om man utbildar sig inom det så finns det jobb, säger Hasib Bej, en av eleverna på skolan.

Se bilder från mässan i bildspelet ovan. Här nedanför ser du webb-tv:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar