TV-kändis besöker Kristianstad – ger pengar till välgörenhet

En känd tv-personlighet besöker Kristianstad på tisdag. Han ska hjälpa till att samla pengar till välgörenhet.

delningar

På tisdag (3 april) kommer antikexperten Joakim Bengtsson till  Pingstkyrkans secondhandbutik  på Näsby i Kristianstad. Där kommer att att låta allmänheten få sina antikviteter och samlarobjekt bli värderade. Det hela är en del av ett välgörenhetsprojekt som drivs av Pingstkyrkan tillsammans med Challan Boys och PMU.

Konceptet går ut på att man betalar 50 kronor per värdering. Pengarna går då oavkortat till den världsberömde Denis Mukweges Panzisjukhus i Kongo-Kinshasa. Han hjälper flickor och kvinnor som har blivit utsatta för våldtäkter och har prisats för sina insatser. De behandlar 20 000 patienter varje år.

Joakim Bengtsson som kanske mest är känd som expert i tv-programmet Antikrundan i SVT, ställer upp ideellt för att samla in pengar. Intäkterna från de föremål som säljs i butiken under dagen kommer också att gå till välgörenhet, liksom de pengar som kommer in via kaffeförsäljningen.

Under dagen kan man också vara med om att tävla genom att gissa vilket av några objekt som är mest respektive mindre och minst värda. Butiken öppnar klockan 10.00 och antikexperten Joakim Bengtsson finns i butiken 14.00- 18.00.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar