Tv-kända komiker besöker Kristianstad

Robin Paulsson och Elina Du Rietz. Foto: Wikimedia samt Södra Teatern.

Det blir en kändis-späckad humorvår i Kristianstad. Här är alla akter som besöker Äntligen Roligt!

delningar

Gör dig beredd för en humorfylld vår i Kristianstad. Kulturföreningen Äntligen har nu spikat säsongens program för Äntligen Roligt. Ett flertal tv-kända stå upp-komiker kommer att besöka Biljardkompaniet de kommande månaderna.

Den 6 mars rivstartar kvällarna med Elina Du Rietz, alias PK-fittan. Hon gjorde debut inom standup för tio år sedan och åker nu på turné med en show om livet som politiskt korrekt. Tårtgeneralen och Bonusfamiljen är två av de produktioner där hon medverkat. Så här skriver Dagens Nyheter om komikern:

“Att skoja kring pk-inkonsekvenser, felslut, misstag och provocerande ”godhet” kan många göra, men att som Elina du Rietz gestalta det på ett smart, roligt och – som viktig slutkläm – tankfullt och kärleksfullt sätt, det är svårare".

Samma kväll kommer Elvira Lander att uppträda, liksom Tomas Kaminski. Den sistnämnda tog under hösten bronsplatsen i Nordens största humortävling på Lund Comedy Festival. 

Den 3 april kommer nästa show att gå av stapeln med Jonas Strandberg och Marcus Berggren på scen. De har båda medverkat i Släng dig i Brunnen och gjort succé både i tv, genom radio, i poddar och på internet.

Jonas är aktuell med sin mest personliga standupshow hittills, kallas Inomhusbarn. Det är en historia om att växa upp i en ort där det finns fler bensinstationer än invånare.

Christoffer Fernis uppträder samma kväll. Han är vinnaren av Nordens största humortävling Grand Comedy Slam, även känd från Musikhjälpen och “Släng dig i brunnen.

Den 8 maj avslutas säsongen med Robin Paulsson. Förutom sina standup-shower har han sin egen talkshow i SVT (Robis) och har varit programledare för Melodifestivalen och Svenska Idrottsgalan. Han debuterade som ståuppkomiker år 2001 och har gjort sig känd för sina Zlatan-imitationer.

Joel Andersson är konferencier samtliga kvällar. Biljetterna har redan släppts till samtliga kvällar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar