Laddar

TV: Här skjuter de raketer på stora torg

Här skjuter de raketer mitt i centrala Kristianstad.

delningar

Firande på stora torg i Kristianstad under nyårsafton innebar liksom tidigare år att ett stort antal raketer sköts iväg. Enligt kommunens ordningsstadgar är det tillåtet att skjuta i väg fyrverkerier på nyårsafton klockan 18.00 fram till klockan 02.00.

Det är dock förbjudet vid sjukhusområdet och på offentlig plats inomhus. Att skjuta på torget kan därför vara tillåtet, även om andra regler kan sätta stopp.

– Vi är ganska restriktiva och reglerna har blivit hårdare under se senaste åren. Det som man kan bryta mot är ifall det blir en olägenhet för andra, men den regeln finns det olika tolkningar av, säger Eva Mårtensson, informationschef på Kristianstads kommun.

Enligt Kristianstads kommun är det inte möjligt att helt förbjuda fyrverkerier, de får bara införa vissa begränsningar. Så här skriver de på sin hemsida: Vi har (dock) inte rätt att införa totalförbud. Detta styrs i förvaltningslagen. Ett försäljningsförbud mot fyrverkerier måste fattas på nationell nivå”

Det har inte rapporterats några specifika incidenter från stora torg i samband med fyrverkerier. Filmen från stora torg ser du här ovanför.

Relaterade artiklar