TV: Här får Kristianstad finbesök från hela Norden

Skogsbad, qigong och naturfika när besökarna från hela Norden kom till Naturum Vattenriket.

delningar

Ett 60-tal personer som är med och driver Naturum och besökcenter i hela Norden har nyligen varit på besök vid Ekenabben i Kristianstad. Där fick de lära sig mer om hur hur fler kan lockas till aktiviteter kopplat till hälsa.

– Tanken är att vi ska lära oss mer av varandra. Alla kommer hit med olika erfarenheter. Här i Vattenriket Naturum är de bra på att använda sig av digitala metoder i sin utställning, där ligger de i framkant. De jobbar också mycket med hälsa och naturen, säger Per Sonnvik, projektledare på Centrum för Naturvägledning, en av arrangörerna bakom resan.

Resan började utanför Göteborg och efter det har bland annat Getterön, Kullaberg och Söderåsen avverkats. Kristianstad var det femte stoppet. Under torsdagen fortsätter de till ett Naturum som ska öppna på Ribersborg i Malmö.

Vid Ekebacken bjöds deltagarna på naturvandring, utomhusfika och qigong. Det är aktiviteter som har visat sig bli populära i Kristianstad. Vid Ekebacken lärdes det även ut "skogsbad" – ett sätt att koppla av genom att vara i naturen, inspirerad från Japan.

– Vi blev alldeles frälsta kring detta och ville sprida det vidare till andra människor. Hela våren år 2015 hade vi föredrag om att må bra i naturen, det var vandringar i Naturum, skogsbad och mycket mer. Det blev väldigt uppskattat, sade en av föreläsarna.

Se filmen här på hur ett skogsbad kan gå till:

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar