Laddar

TV: Här avgör Skinnars i KIK-debuten

Det blev en riktig succédebut för KIK-förvärvet Johan Skinnars.

delningar

Det var under torsdagen dags för Johan Skinnars att göra sin debut i Kristianstad IK-tröjan mot IK Oskarshamn. Och han skulle ta rollen som matchhjälte direkt. Efter 60 minuter spelade stod det 1–1 på resultattavlan. Även efter förlängning var det oavgjort. Trots att det var träningsmatch, fick det hela avgöras genom en straffläggning.

Det var där den forne Södertälje-kaptenen klev fram. Med en stabil straff, i den tredje omgången, säkrade han segern för bortalaget i säsongens första match. Något han givetvis var nöjd med.

– En straff är ju alltid en straff, men det var skönt att sätta den.

Hur tycker du din debut gick i övrigt? – Jag kände mig som Bambi på hal is. Det var snurrigt men det var skönt att få en genomkörare. Sen var det skönt att få uppleva det nya spelsystemet på isen i matchsituation.

Hur ser du på hela lagets prestation? – Det var ganska rörigt. Vi hittade inte riktigt rätt i positionerna i första, vilket är förståeligt eftersom det är tidigt på säsongen. I första pausen hade vi en bra dialog och efter det tycker jag vi växer in i matchen. Vi visar att vi verkligen håller samma nivå som Oskarshamn.

Vad tycker du ni behöver jobba med den närmaste tiden? – Offensiven kommer utvecklas och blir bättre av sig själv desto längre in vi kommer på försäsongen. Sen är det de jag nämnde om positionerna i defensiven. Det måste vi verkligen sätta. Det är en grej som kommer vara avgörande för hur det kommer gå för oss under säsongen.

 

Träningsmatch IK Oskarshamn–Kristianstad IK 1–2 e. str (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) Målen, KIK: Simon Norberg, Johan Skinnars.

 

Relaterade artiklar