Laddar

Tusentals vill jobba på City Gross

Jobbansökningarna har strömmat in till till City Gross nya butik i Kristianstad. Hundratals lämnade också över sitt CV under tisdagens rekryteringsträff. Snart ska HR-avdelningen börja att sålla bland alla sökande.

delningar

På tisdagen arrangerade City Gross en rekryteringsträff på Yllan i Kristianstad i samarbete med Arbetsförmedlingen. Både butikschefer och personalchefer var på plats för att möta en del av de tusentals personer som vill jobba i butiken. Det blev snabbt långa köer fram till barborden där de sökande kunde lämna in sitt CV och få möjligheten till en speedintervju.

– Jag har sökt till två olika avdelningar. Jag tycker om att träffa människor, gillar att jobba i butik och är intresserad av mat. Tidigare har jag sökt tjänsterna via nätet, men det är bra att de får ett ansikte på mig med, säger Jessica Stedt, en av de sökande till City Gross.

Tidigare har det aviserats att cirka 60 platser kommer att tillsättas under sommaren. De som anställs kommer bland annat att få jobba i kassan och med att fylla på varor. För Kristianstads del innebär det att ett stort antal arbetssökande snart kan få ett nytt jobb att gå till.

– Det är många som söker via nätet och det kommer troligen bli en ruljans av folk när anställningarna startar. En del som redan jobbar inom detaljhandeln kan tänkas söka och då blir deras platser lediga. När det är så många sökande blir kompetensen enklare att hitta, säger Ingela Silvander, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen.

Inför rekryteringsträffen har de gått ut med information bland annat i sociala medier. De har också berättat för gymnasieelever om att det finns jobb att söka på City Gross när de nu ska ta studenten. Slutdatumet i annonserna är satt till den 18 maj, vilket innebär att rekryteringen snart kommer dra igång.

– Vi går igenom alla ansökningar för fullt. Det gäller att hitta rätt spelare till rätt plats. I mitten av juli ska alla vara anställda, har butikschefen Richard Bengtsson tidigare sagt till 24kristianstad.se.

Relaterade artiklar