Laddar

Toppmöte väntar för IFK Kristianstad

I den åttonde omgången vankas det toppmöte i Handbollsligan. ”De är lite obehagliga att möta”, säger sportchef Jesper Larsson.

delningar

I tisdags bröt IFK Kristianstad förlustsviten – där tre av fyra förluster kommit i Champions Leaguevia en seger mot Ricoh. Det tajta spelprogrammet innebar dock bara en dags vila innan nästa uppgift – toppmatch mot fjärdeplacerade Redbergslid.

– Det är sjunde matchen så det är väl lite tidigt för att kalla det för seriefinal. Men visst, det är två lag som startat serien bra. Två väldigt solida lag som spelar olika typer av handboll. Det kommer bli lite vägledande och samtidigt väldigt inspirerande, säger IFK-sportchefen Jesper Larsson.

Vad krävs av er för seger? – Noggrannhet, tålamod och bra tempo. Framförallt är det deras försvarsspel som vi haft problem med. De har ett högt stående försvar. Så det gäller att ha tålamod och inte ta förstalägena. Det gäller också att ha tålamod i försvarsspelet. De är duktiga på att nöta på och komma till bra lägen. De är lite obehagliga att möta, förklarar Larsson.

På spelarfronten ser Anton Persson med största sannolikhet ut att missa matchen, med anledning av smällen han fick mot Ricoh. För IFK Kristianstads del väntar även ännu en match utan Ola Lindgren, som fortsatt är sjukskriven.

– Där är inget nytt. Utan vi utgår från att han är med från fredag morgon.

Matchen mellan IFK Kristianstad-Redbergslid startar klockan 19:00 i Kristianstad Arena.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att matchen var en seriefinal, vilket inte stämmer. Segrar av Ystad och Alingsås på onsdagskvällen petade ner Redbergslid till fjärdeplats i tabellen, inför matchen mot Kristianstad.

Relaterade artiklar