Laddar

Toppmöte väntar för formtoppat KHK

Kristianstad HK har övertygat stort. På lördag väntar det tuffaste testet hittills. ”Det är ju inte det Sävehof som det var för ett par år sen”, säger KHK-tränaren.

delningar

Sex omgångar inSHE hade Kristianstad HK inte kunnat uppnå en bättre resultatrad. Tolv poäng och sex segrar är facit så här långt, när laget nu ställs på prov ordentligt. I det som klubben själva benämner som ”supermånad” väntar serieledande H65 Höör, serietrean Skuru IK och debuten i Europaspelet. Men allra först står ett hemmamöte med IK Sävehof på schemat under lördagen.

– Jag hoppas vi kan komma upp i den nivån bakåt som vi gjort tidigare. Då tror jag vi kan hänga på dem rätt länge. Det är ju inte det Sävehof som det var för ett par år sen, där det var mängder av landslagsspelare då. Så jag hoppas vi kan ge dem en riktig match, säger KHK-tränaren Ulf Schefvert och fortsätter:

– Det gäller att stå bra bakåt och få lite lätta mål på kontringar och sånt. Då tror jag kanske det kan gå vägen. Då kan vi spöa dem också. Men det är det, det handlar om. Att inte göra för många tekniska fel eller spela för offensivt försvarsspel. Gör vi för mycket fel kommer de kontra på oss.

Sedan Ulf Schefvert tillträdde som ny Kristianstad HK-tränare i somras har fokuset legat på försvarsspelet. Trots att anfallsspelet stundtals hackat har den tunna truppen gång på gång lyckats gräva fram en tvåpoängare.

– Det hade man väl kanske inte trott när det började heller. Jag tycker vi spelat ganska bra men inte jättebra framåt, utom mot Eslöv. I den matchen fick vi ihop det lite. Det är väl bakåt vi spelat jävligt bra.

– Sen har vi i perioder på 10-15 minuter spelat bra framåt och ryckt ifrån, sen kunnat bevakat det. Så har det väl sett ut i alla matcher förutom mot Lugi, där vi gjorde det bra sista tio och lyckades vända det femmålsunderläget, säger tränaren som nu hyser förhoppningar om att Eslövsmatchen var proppen ur för anfallsspelet.

Vad är det som gjort att det gått så bra? – Jag tycker nog att det är att vi stått så bra bakåt. Sen har vi bra målvaktsspel och det gör ju jävligt mycket. Det går inte att komma ifrån det. Utan vi har inte behövt göra så jättemycket mål i och med att vi stått så bra bakåt. Vi behöver inte skicka in 30 för att vinna, utan det har räckt med 24-25 och nån gång även mindre. Det känns rätt skönt att veta att vi är jävligt stabila bakåt

Med tre av de fyra tippade topplagen på schemat de kommande veckorna väntar nu en tuff månad för Kristianstad HK – som kanske kan få ett kvitto på hur långt det här kan bära.

– Vi ska göra så gott vi kan och lite till. Sen får vi se hur långt det räcker. Det är ju på tre på förhand tippade topplag, men det vet man ju inte. Lugi var ju också tippade som ett topplag, och även om det inte är försent än så var det inte många som trodde att de skulle vara där nere, säger Schefvert och passar på att skicka en uppmaning till supportrarna:

– Det ska bli spännande. Nu får vi se om vi kan samla ihop oss. Sen får vi hoppas att det kommer lite folk och tittar med, så att vi får lite hjälp där. De gör sitt till det med.

Mötet mellan Kristianstad HK-IK Sävehof har avkast 14:00 på lördagseftermiddagen.