Laddar

Topplista: De är de populäraste mäklarna i nordöstra Skåne

På hittamäklare.se listas de mest rekommenderade mäklarna. En sticker ut med totalt 36 positiva omdömen senaste halvåret. Här ger hon sin förklaring till vad som gör en bra mäklare.

delningar

Hittemäklare.se samlar kontinuerligt in statistik om mäklare i hela landet. Hos dem rankas också de mäklare i Kristianstad och Hässleholm som har fått flest rekommendationer. En mäklarfirma i nordöstra Skåne sticker ut på topplistan, nämligen Fastighetsbyrån.

Där jobbar Pernilla Andersson på Hässleholmskontoret. Hon är den mäklare som fått överlägset flest positiva omdömen i nordöstra delen av Skåne. Efter att ha börjat som mäklarassistent år 2009 utbildade hon sig vidare till mäklare och har under de senaste två åren jobbat med försäljningar, främst av bostadsrätter.

– Det är viktigt att hjälpa kunderna under hela processen från början till slut. Man ska göra lite mer än vad kunderna förväntar sig. Jag lyssnar på kunderna, är lyhörd till vad de vill ha ut av processen. Att vara tillgänglig är en viktig faktor, säger Pernilla Andersson.

Fastighetsbyrån utmärker sig genom att ha mäklarna som har flest rekommendationer. Vad beror det på? – Vi är ett företag som finns nationellt och är ett stort varumärke. I Hässleholm har vi en stor marknadsandel och vi har en stor lokalkännedom. Det ger en trygghet till kunderna, säger Pernilla Andersson.

På hittamaklare.se listas även de mäklare som haft fler annonser ute och som sålt för högst värde under det senaste halvåret. Ifjol toppades listan i Kristianstad av Carina Back och hon ligger även detta år i topp med en försäljning på närmare 55 miljoner kronor. Även där dominerar Fastighetsbyrån rankinglistan.

Sett till hela Skåne är det Malmö som har de mest rekommenderade mäklarna. Att sälja ett hus kan vara ett av de största besluten man tar i livet, därför är det viktigt att välja rätt person, enligt de som sammanställt listan.

– Rekommendationer hjälper framtida säljare att känna sig tryggare med valet av mäklare eftersom de visar vad tidigare säljare tyckt om mäklarens prestationer. En rekommendation blir ett kvitto på att mäklaren presterat bra tidigare, säger Matilda Adelborg, PR- och marknadskoordinator på Booli och Hittamäklare.

Här är de mäklare som fått flest rekommendationer under det senaste halvåret.

Kristianstad: 1. Amanda Sundquist, Mäklarhuset 2. Mim Roslund, Fastighetsbyrån 3. Torsten Johannesson, Era Real-Estate

Hässleholm: 1. Pernilla Andersson, Fastighetsbyrån 2. Patrik Nilsson, Fastighetsbyrån 3. Emma Graneskog, Fastighetsbyrån

Fotonot: I Bromölla och Östra Göinge finns ingen statistik på hittamäklare. I Osby är Marika Bengtsson den enda som listats, med 12 rekommendationer.

Relaterade artiklar