Laddar

Tollbring: ”Alltid kul att känna sig uppskattad”

Jerry Tollbring fick ett varmt välkomnande när han var tillbaka i Kristianstad Arena.

delningar

Efter SM-guldet i våras tog Jerry Tollbring, 22, sitt pick och pack och flyttade ner till Tyskland. När Rhein-Neckar Löwen under lördagskvällen gästade Kristianstad Arena fick den före detta IFK Kristianstad-spelaren ett minst sagt varmt mottagande, med stående ovationer från läktaren.

– Kul. Kul mottagande och att få så många som gav en ett stort välkomnande. Så det var väldigt kul, säger Jerry Tollbring efter matchen.

Trodde du att du skulle få ett sånt stort mottagande? – Kanske inte så stort. Men jag kände ändå att det var många som skrivit om matchen och att jag kommer tillbaka till arenan. Det är alltid kul att känna sig uppskattad.

För just Jerry Tollbring blev det också en härlig afton med sju mål framåt och prisad som matchens lirare, när det tyska storlaget körde över IFK Kristianstad med 35-22.

– Vi spelade bra och disciplinerat framåt och hade inte så mycket slarv. Sen står vi väldigt bra bakåt och ”Äpplet” (Mikael Appelgren reds. anm.) får rädda många enkla bollar, då vi styr dem bra.

Vad tycker du om Kristianstad i år? – Jag tycker de gjort det bra i början. Men som i den här matchen tycker jag de borde springa lite mer. Det gjorde de ju inte och det är ju det de har vunnit på, i stort sätt.

Har du kollat mycket Kristianstad nu då? – Ja det har jag faktiskt. Det blir ju så när jag tränar på morgonen. Sen försöker jag titta på så mycket matcher som helst i Handbollsligan men även i Bundesliga och Champions League.

Vänstersexan har kommit in bra i sin nya miljö i Tyskland, även om det finns en sak som han inte riktigt behärskar en.

– Jerry har stora problem med både tyska och danska. Det är svårt att kommunicera men det blir bättre, skämtade Rhein-Neckar Löwen-tränaren Nikolaj Jacobsen på presskonferensen, och fortsatte:

– Förutom språket gör han det mycket bra. Vi har hämtat in en fantastiskt duktig spelare. Det visste vi också då han visat det här, speciellt på VM i Frankrike och nu i starten.

Just språkförbristningarna är också någonting Tollbring själv snabbt skriver under på.

– Det har gått bra. Det är väl bara språket som man inte är jättebra med.

På planen då? – På planen funkar det. Det är ju så jävla många som kan danska i det här laget och har spelat i Danmark. Så man förstår ju litegrann. Sen kan de ju engelska också. De kör ju tyska oftast men fattar jag inte frågar jag en svensk eller skandinav. Annars frågar jag på engelska.

Men spelmässigt så känns det bra? – Ja, det tycker jag.

Relaterade artiklar