Laddar

Tiotusentals Kristianstadsbor på loppis: ”Det är gratis”

"Det här har blivit det naturliga valet", säger My Hampe som grundat en av Kristianstads största Köp & Sälj-grupper. Hon lägger en mängd ideella timmar varje vecka för att alla ska trivas och få sina saker sålda.

delningar

I flera år har det var populärt att springa på diverse loppisar. Såväl hemma hos folk som på större bagageluckeloppisar. Men något annat som också exploderade för ett antal år sedan är loppissidorna i sociala medier som Facebook.

I Kristianstad finns två stora grupper med dryga 18 000 respektive 14 000 medlemmar. Alla har samma sak i fokus: Att köpa eller sälja sina prylar.

My Hampe är administratör för ”Köp och sälj i Kristianstad med omnejd”. Hon är också den som startade gruppen.

– Jag har hållit på i några år nu, säger hon till 24Kristianstad.se.

– Gruppen har blivit mycket större än vad jag trodde den skulle bli.

Det har blivit allt mer självklart att istället för att slänga sina gamla skridskor, blomkrukor eller fotbollsmål så lägger man ut de till försäljning i sociala medier. I många fall säljs de snabbt. Men prissättningen är en viktig parameter – det är ju loppis.

– Det här har blivit det naturliga valet. Det är gratis och når ut till många.

I takt med att gruppen vuxit har My Hampe tagit hjälp av en tjej till, Jessica Kytömäki. Nu godkänner de alla annonser innan de läggs ut.

– Vi rensar på så vis bort det som inte hör hemma på sidan. Det är en bra grupp och alla håller god ton. Vi har ett regelverk som måste följas så att man kan handla tryggt.

Varför startade du upp den här gruppen? – Jag hade mycket saker som barnen hade vuxit ifrån och saknade en bra sida att sälja dem på.

Och givetvis tar det tid att administrera gruppen. My Hampe berättar att hon lägger ungefär en timme om dagen, helt ideellt.

– Det är roligt även om det är mycket jobb emellanåt. Nu hjälps vi åt jag och Jessica.

Köp & Sälj, Ge Bort (Kristianstad Området) är den största Köp & Sälj-gruppen i Kristianstadsområdet med sina 18100 medlemmar. Men My och Jessicas grupp, Köp och sälj i Kristianstad med omnejdnärmar sig sakta men säkert. Lägger man samman de båda gruppernas medlemmar handlar över 32 000 på loppis via Facebook i Kristianstad.

Relaterade artiklar