Laddar

Tillstånd för nytt HVB-hem beviljat

Företag beviljas tillstånd att starta HVB-hem.

delningar

För ett år sedan rapporterade 24Kristianstad om att Antons Utbildning AB – som driver två grundskolor och två förskolor i Kristianstad – ville starta upp ett HVB-hem (Hem för vård eller boende).

– Jag kan inte säga så mycket än det du redan vet. Det är inte säkert att det blir av utan vi har skickat in en tillståndsansökan om att starta ett HVB-hem sedan får vi se, berättade Annette Boije, som ska leda verksamheten och i dag är kurator vid Antonskolan.

Nu står det klart att utbildningsföretaget får starta ett HVB-hem, sedan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) beviljat företaget ett tillstånd.

HVB-hemmet kommer rymma sex personer i åldrarna 13-17 år. Målgruppen är ungdomar med en psykosocial- och beteendeproblematik. Genom att få vård på boendet i cirka 9-12 månader vill verksamheten skapa inre och yttre strukturer för barnen, varefter de ska kunna återgå till sitt hem eller ett annat boende.

Verksamheten kommer också att samarbeta med skolorna inom Antons Utbildning AB, då barnen på boendet kommer att erbjudas platser på skolorna.

HVB-hemmet kommer vara beläget i Yngsjö.

Relaterade artiklar