Till helgen arrangeras en festival – för både stora och små

Foto: Henrik Nordell & Privat

På lördag bjuds både stora och små åter in till Charlottesborgsfestivalen.

delningar

Festivalen är för alla som bor i området och även för den som vill upptäcka området. Det kommer under dagen att anordnas aktiviteter som ansiktsmålning, ponnyridning, tipspromenad, korvgrillning, bokbuss, musikuppvisning och basket.

– Det kommer vara mycket aktiviteter och mycket kommer att vara inriktat på barn och ungdomar, men även en äldrepedagog från Kristianstad kommun kommer. Det är för alla åldrar. Aktiviteterna är gratis, säger Carola Ivarsson, Föreståndare för Vilans fritidsgård & Aktivitetshuset Slottet.

Under dagen är det även invigning av områdets nya utegym som bostadsrättsföreningarna i området, tillsammans med Kristianstads kommun, låtit upprättas.

Det kommer under invigningen att finnas gyminstruktörer på plats och de kommer även att hålla pass regelbundet i området framöver.

Charlottesborgsfestivalen är ett samarrangemang mellan 25 olika aktörer, bland andra HSB Skåne, Kristianstad kommun, Kristianstads Fritidsgårdsforum, Polisen, Länsförsäkringar, Svenska kyrkan och Studiefrämjandet.

– Jag hoppas att det ska komma mycket folk, trots att det kanske blir dåligt väder. Jag hoppas på en lekfull och trevlig dag, säger Carola Ivarsson.

Charlottesborgsfestivalen äger rum på Charlottesborg i Kristianstad lördag den 27 april. Festivalen startar klockan 12:00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar