Laddar

Tatueraren har samlat in över 300 000 kronor till Musikhjälpen

Asin Delawi gaddade närmare 40 personer mitt på Lilla torg i Kristianstad. Nu är hon den i kommunen som har samlat in mest pengar till Musikhjälpen.

delningar

I flera dagar har Kristianstadsbon Asin Delawi, numera bosatt i Stockholm, gjort tatueringar i en tillfällig studio på Lilla torg. I förra veckan avslutades det hårda arbetet och nu har totalt 55 720 kronor samlats in till Musikhjälpen. Det är den insamling i hela Kristianstads kommun som fått in mest pengar.

– Det känns fantastiskt kul att jag kom i närheten av förra årets summa. Det är pengar som vi vet gör skillnad, säger Asin Delawi.

Totalt 39 givare har bidragit till insamlingen ”Tatueras för en god sak” och har samtidigt blivit gaddade. Redan i november började Kristianstadsborna att boka in sig för en tatuering där de samtidigt kunna skänka pengar till välgörenhet.

– Det känns roligt att få komma tillbaka till Kristianstad och hälsa på. Det är fint att La Cucina ställer upp och lånar ut sin lokal gratis. De vill att man får in så mycket pengar som möjligt. Många har hört av sig när jag varit i Kristianstad, då har jag kunnat uppmuntra fler att delta, säger Asin Delawi.

Under helgen var hon på besök i Umeå på plats i den glasbur där Musikhjälpen sändes live ifrån. Även pojkvännen Christian Ohm var med. Han har bidragit genom att auktionera ut en heldag vid partikelacceleratorn Cern.

– Vi berättade vad vi hade gjort och hur mycket vi fått in i bössan. Vi fick även pyssla lite samtidigt med en lampa som skulle auktioneras ut. De var imponerade över hur vi hade lyckats. Min pojkvän fick in 85 000 kronor, säger Asin Delawi.

Vad är det som gör att du lyckas samla in så mycket till Musikhjälpen? – Jag tror att anledning till att det blivit så stort är att Musikhjälpen har vuxit under de senaste åren. Ju fler kunder jag fått desto fler har blivit intresserade.

Under de första åtta åren fick Asin Delawi in cirka 292 000 kronor. Detta nionde år har summan passerat långt över 300 000 kronor. De pengar som samlats in under senaste veckan kommer nu gå till att hjälpa utsatta barn, bland annat genom att arbeta med barnsexhandel.

– Det är fruktansvärt att något sådant får ske. I Sverige har vi ett välfärdsystem som gör att vi inte behöver sälja våra barn för att överleva. Man behöver inte sälja sitt barn för att de ska ingå i ett äktenskap med någon som är 30 år äldre. Runtom i världen finns det människor som inte har den möjligheten.

– Pengarna kommer att gå till familjer som kommer att ta hand om sina barn. När man hjälper dessa barnen så kommer de att hjälpa andra barn vidare. Det blir en kedja av medmänsklighet, säger Asin Delawi.

Ska du fortsätta samla in pengar nästa år? – Det blir tionde året, så då kommer jag att fortsätta, säger Asin Delawi.

Relaterade artiklar