Laddar

Talangen uppfyllde målet – nådde landslaget

Sufyan Abuzayda är senaste Kristianstad FC-spelare att bli kallad till landslaget. ”Jag hade det som mål: Innan jag skulle fylla 16 skulle jag spela i landslaget”, säger talangen.

delningar

I veckan fick Kristianstad FC en ny landslagsspelare. 15-årige Sufyan Abuzayda blev nämligen uttagen till P15-landslagets Future Team-läger senare i oktober.

– Det känns bra. Chockad fortfarande, om jag säger så. Men jag gjorde ju mamma och pappa glada, så det känns bra, säger Sufyan Abuzayda när 24Kristianstad möter upp honom på hemmaplanen Kristianstads IP.

Vad tänkte du när du fick beskedet då? – Det kändes bara som att jag lyckades. För jag hade det som mål. Innan jag skulle fylla 16 skulle jag spela i landslaget. Det är så jag gör, när jag fyller år sätter jag upp ett mål för året. Och det var det här jag ville skulle hända, när jag fyllde 15 år, förklarar Abuzayda.

När fick du veta att du blev uttagen? – I går (läs tisdag) efter skolan åkte jag med min kompis. Hans pappa körde oss och gratulerade mig. Då undrade jag varför då? Då sa han att det var för landslaget. Sen blev jag glad.

Det är nu sex år sedan Sufyan Abuzayda tillsammans med sin familj kom till Sverige och Kristianstad. De hade då flytt från kriget i Palestina och landade till slut i Skåne. För den unge Sufyan tog fotbollskarriären snabbt fart i Wä IF och via Kristianstad BoIS kom han till Kristianstad FC.

Säsongen som gått har 15-åringen stora stunder huserat i klubbens U17-lag och har numera även blivit upplyft till U19-laget. Även om landslagsbeskedet först kom som en chock, och han menar att det är att han kämpat väl som tagit honom dit, hade han det trots allt på känn att det kunde bli en kallelse till Future Team-lägret.

– Vi hade match förra helgen och då sa min tränare till mig att förbundskaptenen skulle komma och kolla. Sen var jag bäst på plan i just den matchen. Efter matchen tänkte jag att om han kollade på matchen så var det 100 procent säkert att jag skulle komma med i landslaget. Men jag visste ju inte. Det var osäkert om han kom eller inte, för ingen vet hur han ser ut, säger Abuzayda.

Den unge talangen säger själv att han kan spela var som helst på planen, även om den ursprungliga positionen allt som oftast är som mittback och på senare tid defensiv mittfältare. Även om han ser framemot landslagssamlingen på Bosön är det inte utan att viss nervositet finns där.

– Det känns lite konstigt. Jag har aldrig varit där innan, så jag vet inte hur jag ska ta mig dit till Stockholm. De sa att en buss kommer och hämtar oss på busstationen där och kör oss till Bosön. Men det hjälper inte, för jag har aldrig åkt till Stockholm. Så jag vet inte vilket tåg eller buss ska jag ta. Och tabbar man sig då så är det kört, säger Sufyan Abuzayda fundersamt.

Future Team-lägret arrangeras 20-22 oktober.

Sufyan Abuzayda: Ålder: 15 Bor: Sommarlust i Kristianstad Familj: Mamma, pappa, tre storasystrar, en storebror och en lillasyster Gör: Studerar i niondeklass på Fjälkinge skola Position: Mittback/Defensiv mittfältare Klubbar: Wä IF (moderklubb), Kristianstad BoIS och Kristianstad FC Aktuell: Uttagen till Future Team-läger med P15-landslaget

Relaterade artiklar